x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GERMANIA - OLANDA 1-1 - Egal echitabil

GERMANIA - OLANDA 1-1 - Egal echitabil

16 Iun 2004   •   00:00
GERMANIA  -  OLANDA 1-1 - Egal echitabil

Germania nu a mai aratat in meciul de debut la EURO 2004 slabiciunea echipei care pierdea in pregatiri cu 5-1 la Bucuresti, in fata Romaniei, si cu 2-0, pe teren propriu, cu Ungaria.

IONUT PADURARU

Elevii lui Rudi Voeller au controlat in marea parte a timpului partida cu Olanda, fiind egalati doar datorita executiei de exceptie a lui Ruud van Nistelrooy.

PRUDENTA. Cei doi tehnicieni au inceput partida foarte prudent, cu un singur varf impins, Kuranyi pentru nemti si Van Nistelrooy pentru olandezi. Poate de aceea ocaziile de poarta au fost putine, prima mare sansa de gol venind abia in minutul 24, cand, dupa un corner, Worns a trimis cu capul putin peste poarta olandeza. Peste numai 6 minute avea sa se deschida scorul. Torsten Frings a executat o lovitura libera de la 30 de metri lateral stanga, Van der Sar a fost pacalit de traiectoria balonului, care, fara sa mai fie deviat de cineva, s-a strecurat in plasa la coltul lung.

REVENIRE. Elevii lui Dick Advocaat puteau restabili egalitatea la finalul primei reprize, atunci cand sutul lui Van der Vaart a ocolit de putin poarta lui Kahn. Olandezii au trimis primul sut pe spatiul portii abia in minutul 56, prin rezerva Sneijder. Dick Advocaat a fortat ofensiva, inlocuind un fundas, Heitinga, cu atacantul Van Hooijdonk. Tactica olandezilor a dat roade cu 9 minute inaintea de final, cand Van Nistelrooy a reluat spectaculos o centrare a lui Van der Meyde.

DEZNODAMANT. Pe final, ambele echipe puteau da lovitura decisiva, dar Van der Vaart pentru olandezi si Schweinsteiger pentru germani au trecut pe langa gol, partida terminandu-se cu un rezultat de egalitate ce poate fi considerat echitabil.

×
Subiecte în articol: sport