x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali, şase luni de suspendare!

Gigi Becali, şase luni de suspendare!

14 Apr 2010   •   00:00
Gigi Becali, şase luni de suspendare!
Sursa foto: Alex Hreniuc/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Finanţatorul Stelei a fost sancţionat ieri cu inter­zicerea oricăror activităţi legate de fotbal pe o perioadă de jumătate de an, pentru declaraţiile jignitoare făcute la adresa lui Florin Prunea şi a fost practic pus în imposibilitatea de a mai declanşa procedura de destituire a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

Nici nu a început bine să strângă adeziuni pentru convocarea Adunării Generale Extraordinare a LPF, singurul organism care poate decide soarta lui Dumitru Dragomir, că Gigi Becali a şi fost pus la respect de şeful Ligii. Ieri, Comisia de Disciplină din cadrul LPF a hotărât să-l suspende pe finanţatorul Stelei pentru o perioadă de şase luni şi să-l amendeze cu 150.000 de lei.

"Prunea este cancerul fotbalului românesc", este afirmaţia care i-a atras lui Gigi Becali suspendarea şi, implicit, l-a pus pe acesta în imposibilitatea de a-şi duce la bun sfârşit planul de înlăturare din funcţie a lui Dumitru Dragomir. "Nu simt o mare mulţumire, iar amenda cred că este prea mare", a comentat directorul sportiv al lui Dinamo, Florin Prunea.


PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT
Interesant este faptul că alte două speţe similare aflate ieri pe rolul Comisiei de Disciplină a LPF, şi anume FRF versus Adrian Mititelu, respectiv Florin Prunea versus Marian Iancu, au fost amânate, semn că judecarea în regim de urgenţă a lui Gigi Becali a avut un scop foarte precis: împiedicarea finanţatorului grupării din Ghencea de a strânge cvorumul ne­ce­sar convocării Adunării Generale. Scandalul dintre Gigi Becali şi Florin Prunea a izbucnit după ce pa­tro­nul Timişoarei, Marian Iancu, a spus că fostul internaţional român nu are dreptul de a sta pe banca de rezerve a lui Dinamo în timpul meciurilor, deoarece se află sub contract cu FRF, el fiind doar suspendat din funcţia de director pentru relaţii internaţionale.

×
Subiecte în articol: sport