x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică - Fetele au luat bronzul

Gimnastică - Fetele au luat bronzul

de Vlad Ionescu    |    06 Sep 2007   •   00:00
Gimnastică - Fetele au luat bronzul
Sursa foto: OLIVER LANG/

Echipa feminină a ţării noastre a prins in extremis treapta a treia a podiumului CM de la Stuttgart. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă o rusoaică nu ar fi primit nota 0 la ultimul aparat!

Echipa feminină a ţării noastre a prins in extremis treapta a treia a podiumului CM de la Stuttgart. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă o rusoaică nu ar fi primit nota 0 la ultimul aparat!

După ce au ocupat locul al treilea in calificări, după SUA şi China, dar inaintea Rusiei, fetele noastre au concurat destul de crispate in finala disputată ieri, cu evoluţii sub cele din prima zi. Dacă la paralele nu aveam mari pretenţii, nefiind aparatul nostru forte, micile erori comise la bărnă şi la sol au făcut ca inaintea ultimei rotaţii echipa Romăniei să se afle pe locul 4.

NEAŞTEPTAT. Tensiunea a atins cote maxime la ultimul aparat, la care Romănia şi Rusia au concurat la sărituri. Ex-sovieticele au fost primele, iar Ekaterina Kramarenko nu a rezistat presiunii, nereuşind să ducă la capăt exerciţiul. Greşeală de neiertat, pentru care arbitrele nu i-au acordat nici un punct! Descătuşate de emoţii, fetele noastre au evoluat cu siguranţă, asigurăndu-şi medaliile de bronz, cu un total de 178,100 puncte, in timp ce Rusia a căzut pe ultimul loc. Aurul a revenit echipei Statelor Unite (184,400), iar argintul - Chinei (183,450). Astfel, Steliana Nistor, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Daniela Druncea şi Cerasela Pătraşcu au reuşit să readucă echipa Romăniei pe podiumul mondial, după ce anul trecut aceasta ocupase locul 4.

Â

Băieţii merg la Beijing

Fără Marian Drăgulescu, devenit indisponibil după o accidentare la coloană, echipa masculină a Romăniei a ocupat locul 6 in concursul de calificări, rezultat prin care şi-a asigurat atăt participarea la finala de azi, căt şi prezenţa la JO. Băieţii noştri au obţinut cel mai bun punctaj dintre toate cele 24 de echipe la sărituri, au fost pe doi la cal cu mănere, insă au fost traşi inapoi de evoluţiile de la paralele şi de la bară. Şelariu şi Flavius Koczi au obţinut calificarea in finala la individual compus. De asemenea, Daniel Popescu şi Flavius Koczi vor concura in finala la sărituri.

×
Subiecte în articol: sport