x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastica - Primul pas spre JO

Gimnastica - Primul pas spre JO

de Madalina Corbeanu    |    09 Oct 2006   •   00:00
Gimnastica - Primul pas spre JO

13 gimnasti romani au plecat ieri spre Danemarca, unde va avea loc, in perioada 14-21 octombrie, cea mai importanta competitie a anului, Campionatele Mondiale de la Aarhus.

Antrenorii Nicolae Forminte si Dan Grecu au selectionat sase fete, Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Dana Druncea, Loredana Sucar, Floarea Leonida si Elena Chiric, respectiv sapte baieti, Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Flavius Koczi, Dan Potra, Daniel Popescu, Marius Berbecar si Robert Stanescu.

OBIECTIV. "La Aarhus trebuie sa obtinem biletele pentru Mondialul de anul viitor, acolo urmand sa ne batem pentru prezenta la Beijing", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin. "Pentru asta, obiectivul nostru prioritar si unic este calificarea intre primele 24 de echipe ale lumii. In caz contrar, iesim din pregatirea olimpica. Este pentru prima data in istoria Jocurilor Olimpice cand calificarea se face in doua etape. Toate aceste schimbari ne-au prins intr-o perioada de tranzitie la echipa nationala. S-a schimbat componenta echipei, s-a schimbat mentalitatea fetelor, codul de punctaj. Pornim de la zero", a continuat Forminte.

FINALE. Baietii lui Dan Grecu au planuri mari. "Primul obiectiv si cel mai important este clasarea intre primele 24 de natiuni. Dar, normal, nu ne putem multumi cu asta si dorim sa accedem in finala de opt. La individual compus speram sa avem doi dintre cei trei gimnasti care lucreaza la toate aparatele - Selariu, Popescu si Koczi - in finala. Tot finale si tot cate doi gimnasti ne dorim la sol, la cal cu manere si la sarituri. Daca vom si castiga medalii, cu atat mai bine", a conchis Dan Grecu.

×
Subiecte în articol: sport