x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnaştii, obligaţi să deţină o licenţă a federaţiei internaţionale

Gimnaştii, obligaţi să deţină o licenţă a federaţiei internaţionale

23 Mai 2009   •   00:00

Federaţia Internaţională de Gimnastică a decis ca toţi sportivii care vor lua parte la competiţiile organizate de FIG să fie obligaţi să prezinte o licenţă, care va fi acordată gratuit până la 30 iunie, informează Mediafax.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al FIG, prima competiţie de anvergură la care va intra în vigoare folosirea licenţelor fiind Campionatul Mondial de la Londra, din luna septembrie.

"Paşaportul" FIG va servi la identificarea gimnaştilor, dar şi verificarea acreditărilor oficiale la Jocurile Olimpice, Campionate Continentale şi Mondiale, concursuri Grand Prix şi orice alte evenimente organizate de forul internaţional de profil.

"Prin luarea în evidenţă, gimnaştii îşi atestă identitatea, vârsta, dar şi consimţământul pentru crearea unui profil în bazele de date ale ADAMS (n.r. Sistemul de administrare şi management anti-doping)", se arată în comunicatul FIG, în care se mai specifică faptul că acordarea licenţelor sportivilor va fi gratuită până la 30 iunie, după care se va plăti o taxă de către fiecare din cele 129 de federaţii naţionale afiliate.

×
Subiecte în articol: sport