x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gloria Bistrita se duce pe Thun

Gloria Bistrita se duce pe Thun

19 Iun 2004   •   00:00

Echipa lui Jean Padureanu debuteaza maine in Cupa UEFA-Intertoto. Gloria va intalni, in prima mansa a turului I, in deplasare, echipa elvetiana FC Thun, formatie ce a terminat campionatul pe locul 6.

DANIEL STAN

Gloria Bistrita isi mentine traditia participarii in Cupa UEFA Intertoto, inscriindu-se si la editia din acest an a competitei europene. De data aceasta a obtinut "biletele" pentru Europa dupa o lupta cu Farul Constanta si doar pe finalul campionatului.

TINERETE. In vederea dublei manse cu elvetienii de la FC Thun, conducerea bistriteana a decis sa dea credit si jucatorilor tineri din lot. "Chiar daca vom miza pe fotbalisti tineri, tragem sperante la calificarea in faza urmatoare a competitiei. Vom folosi si tinere sperante care, cu siguranta, vor face fata competitiei", a declarat vicepresedintele Ioan Horoba. Lotul cuprinde 17 jucatori, printre care si cateva nume necunoscute, precum Drule, Bucur, Somodean sau Margarit.

INEDIT. De pregatirea partidei de maine seara de la Thun, care se va disputa de la ora 18:30 (ora Romaniei), s-a ocupat "secundul" Ioan Balaur. Antrenorul principal, Remus Vlad, se afla plecat in concediu, urmand sa revina insa pentru meciul retur. Delegatia bistriteana va decola spre Elvetia in aceasta dimineata, zborul spre "Tara Cantoanelor" urmand sa se desfasoare pe ruta Bucuresti - Budapesta - Zürich. Adversara bistritenilor a terminat sezonul trecut pe locul 6, la 36 de puncte de lider, golgeterul echipei fiind atacantul Mauro Lustrinelli. Returul va avea loc peste o saptamana, la Bistrita.

Stopati de "randunele"!

Gruparea bistriteana este cea mai longeviva echipa din tara in Cupa UEFA Intertoto. Sezonul trecut, ardelenii au intalnit, in primul tur, formatia galeza Bangor City, de care a trecut printr-o dubla victorie: 1-0 in deplasare, si 5-2 pe teren propriu. In runda urmatoare insa, Gloria a avut ghinionul sa dea peste italienii de la Brescia. Fosta echipa pregatita de Mircea Lucescu s-a impus greu, dupa 2-1 pe "Rigamonti" si 1-1 la Bistrita. Din pacate pentru suporterii Gloriei, vedeta "randunelelor", Roberto Baggio, nu a efectuat deplasarea in Romania, fiind menajat pentru jocurile din Serie A. Dupa aceasta dubla mansa cu trupa din Serie A, Lucian Sanmartean, "decarul" lui Jean Padureanu, a fost transferat la Panathinaikos Atena.
×
Subiecte în articol: sport