x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GLORIA - DINAMO 1-2 / In grafic, gafaind

GLORIA - DINAMO 1-2 / In grafic, gafaind

de Mihai Igirosanu    |    03 Oct 2005   •   00:00
GLORIA  -  DINAMO 1-2 / In grafic, gafaind

Desi vizibil marcata de programul incarcat din ultimele zile, trupa lui Ioan Andone a plecat ieri cu toate punctele de la Bistrita. Dinamo s-a impus greu in fata pustilor cu care Ioan Ovidiu Sabau incearca sa coafeze imaginea Gloriei lui Jean Padureanu.

Dinamo a inceput foarte slab, dar a fost salvata de ratarile lui Negrean si de lipsa de reactie a arbitrului Sorin Corpodean. In minutele 10 si 30, centralul din Alba-Iulia a inchis ochii la doua interventii imprudente ale lui Moti asupra aceluiasi Negrean in suprafata de pedeapsa.

APATIE. Gloria a inceput cu tupeu, iar atacantul Negrean a fost eroul principal al primei reprize. A ratat de doua ori din pozitii extrem de favorabile, dar si putea obtine doua lovituri de la 11 metri dupa duelurile cu Moti. Totusi, in minutul 35, cand acelasi Moti primea ingrijiri medicale pe marginea terenului, Tarnaveanu a deschis scorul pentru Gloria.

RASTURNARE. Imediat dupa pauza, Tamas a egalat printr-o lovitura spectaculoasa cu capul, pe spate, moment in care gazdele au cazut inexplicabil. Mai mult, in minutul 65, Sarmasan a fost eliminat, iar controlul dinamovist asupra meciului a devenit total. Succesul "cainilor" a fost parafat de Zicu (’78), care a finalizat calm un contraatac rapid purtat de rezerva Adrian Cristea. Pe final, Sabau l-a aruncat in joc si pe veteranul Iftodi, dar batranul mijlocas n-a reusit sa se faca util decat in defensiva, respingand un balon de pe linia portii. Totusi, in minutul 90, bistritenii puteau egala, dar Gaev a respins miraculos o lovitura de cap expediata de Negrean.

SECHELE
Returul cu Everton, din Cupa UEFA, a lasat urme adanci in cadrul lotului pregatit de Ioan Andone. Atacantul Florin Bratu n-a putut fi utilizat de la inceput, din cauza unei lovituri pe muschi primite in confruntarea de la Liverpool, iar stoperul Cosmin Moti a acuzat probleme musculare si a trebuit schimbat in minutul 33. De asemenea, Andrei Margaritescu n-a rezistat nici el 45 de minute, lasandu-i locul la pauza lui Adrian Cristea. "Jucatorii au fost obositi si mi-a fost foarte greu sa-i montez pentru jocul de astazi. Sunt bucuros ca am reusit, chiar si asa, sa luam cele trei puncte", a declarat dupa meci antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone.

×
Subiecte în articol: sport