x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GRECIA - SPANIA 1-1 - Elenii sunt aproape de "sferturi"

GRECIA - SPANIA 1-1 - Elenii sunt aproape de "sferturi"

17 Iun 2004   •   00:00
GRECIA  -  SPANIA 1-1 - Elenii sunt aproape de "sferturi"

Grecia a obtinut, dupa victoria, 2-1, impotriva Portugaliei, un nou rezultat de senzatie: 1-1 cu Spania. Astfel, elenii sunt cu un pas in faza urmatoare, avand nevoie doar de un egal cu Rusia.

Nu e un accident!

CATALIN FAINISI

Nici in cel mai sumbru vis al sau, Spania nu si-ar fi imaginat ca poate scapa printre degete victoria cu Grecia. Desi gazdele Olimpiadei de vara din acest an au "amutit" Portugalia in meciul de deschidere al Europenelor, toata lumea dadea ca sigura victoria ibericilor. N-a fost asa, Otto Rehhagel dovedind din nou ca este un strateg excelent si stie sa-si aseze elevii in teren pentru a obtine un rezultat avantajos. Nu e un accident! 1-1 si Grecia e aproape de o calificare istorica in "sferturile" Campionatului European.

SPECTACOL. Spania a inceput foarte bine partida de pe "Do Bessa". Raul si Morientes au driblat, au atacat si au fortat apararea condusa imperial de Traianos Dellas, jucatorul lui AS Roma, care, cu fiecare meci evolueaza tot mai bine. Reduta greaca a rezistat pana in minutul 28, cand, in urma greselii lui Kapsis, Raul a "furat" mingea si i-a pasat genial, cu calcaiul, lui Morientes, care nu l-a iertat pe Nikopolidis.

PROVIDENTA. Dominarea spaniola a continuat si in repriza secunda, cand grecii au demonstrat ca au puterea sa egaleze. Poate si subestimati de adversari, care si-au permis sa rateze mai multe ocazii, elenii au dat lovitura in minutul 66, cand pasa de geniu a lui Tsartas, fost jucator in Spania, la FC Sevilla, a fost fructificata excelent de Angelos Charisteas. Sfarsitul meciului a consemnat tentativele inutile ale ibericilor de a inscrie, fluierul final al lui Lubos Michel facandu-i pe greci sa zareasca tot mai aproape o calificare nesperata acum cinci zile. Acum, ei nu au nevoie decat de un rezultat egal impotriva Rusiei pentru a merge mai departe, lasand "surorile" Spania si Portugalia sa se lupte, pe viata si pe moarte, in ultimul joc al grupei A, pentru evitarea unei rusini nationale.
×
Subiecte în articol: sport