x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – CE FEMININ / Clipa altei revanşe: cu Franţa

HANDBAL – CE FEMININ / Clipa altei revanşe: cu Franţa

de Vlad Ionescu    |    05 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL – CE FEMININ / Clipa altei revanşe: cu Franţa

România a învins Ungaria cu 27-21 în meciul de debut la Europenele din Macedonia, revanşându-se în faţa echipei care a scos-o din cursa pentru o medalie olimpică la Beijing, şi va întâlni azi Franţa.



Privită cu destule rezerve, având în vedere nu doar lipsurile pe care tricolorele le-au arătat în meciurile de pregătire, ci şi datorită faptului că pe unguroaice nu le-am bătut niciodată la turneele finale ale CE, partida de la Skopje s-a aflat la discreţia României. Apărarea a fost încă o dată punctul nostru forte, cu un plus pentru Luminiţa Dinu, care a uimit pur şi simplu prin paradele sale. Dinu a apărat nu mai puţin de 23 de aruncări, de multe ori în situaţii de unu la unu cu adversarul, realizând un procentaj de intervenţii reuşite de 53 la sută! “Le cunosc atât de bine pe unguroaice, am jucat atâtea meciuri împreună, că am ghicit aproximativ 50-60 la sută din unghiuri. Sunt fericită că am câştigat şi vreau să continuăm la fel şi în celelalte meciuri”, a declarat Luminiţa Dinu, care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Bucurie la vestiar

Meritele sale au fost recunoscute şi de antrenorul Radu Voina: “Cu tot respectul pentru Ungaria, azi am meritat victoria. Cu un portar ca Luminiţa nu poţi decât să câştigi. Cel mai frumos a fost la vestiar. Nu am pupat atâtea fete în viaţa mea, de bucurie”. Jocul echipei noastre l-a încântat şi pe preşedintele FRH, Cristian Gaţu: “Valorile noastre individuale au fost peste cele ale Ungariei. Voinţa, dârzenia şi concentrarea au fost atuurile care ne-au adus victoria. Trebuie să ne uităm cu mândrie la echipa noastră şi cu multă atenţie în viitor, să uităm trecutul”. Cu un moral excelent, româncele dispută în această seară al doilea meci din grupa A împotriva Franţei (ora 19:15, TVR 2), o altă echipă care ne-a învins la JO de la Beijing. În pofida startului fulminant, Radu Voina a rămas cu picioarele pe pământ: “Avem o grupă foarte grea şi sper să ieşim din ea cu fruntea sus. Am bătut Ungaria, dar nu ne-am calificat. Trebuie să ne păstrăm acelaşi tonus, aceeaşi agresivitate şi aceeaşi dorinţă de victorie în meciurile care vin. În celălalt meci din grupa A, Franţa a fost învinsă de Danemarca, 23-24, deşi a condus până la jumătatea reprizei secunde. Surpriza de până acum a fost furnizată de Spania, care a ţinut în şah, scor 21-21, Norvegia, campioana olimpică şi europeană. Cele două echipe fac parte din grupa B şi ar putea fi adversarele României în faza a doua a turneului.

×
Subiecte în articol: sport