x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL / Examen greu cu Suedia

HANDBAL / Examen greu cu Suedia

29 Noi 2008   •   00:00
HANDBAL / Examen greu cu Suedia

Naţionala masculină de handbal a României va disputa mâine, la Reşiţa, ultima partidă din acest an, împotriva Suediei, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2010.



Cu 4 puncte din trei meciuri în Grupa 1, elevii lui Aihan Omer au nevoie de o victorie pentru a recupera pasul greşit făcut la mijlocul săptămânii, în Muntenegru, când au pierdut cu 35-33. Suedia a învins Polonia cu 27-24 şi a acumulat 4 puncte în două meciuri. "În loc să ne luăm punctele pe care le meritam, am trecut din nou în poziţia de outsider al grupei. Asta nu înseamnă că am pierdut şansele. Duminică este un meci foarte important, dacă vreţi şi pentru orgoliul nostru cu echipa Suediei", a spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. Partida de mâine dintre România şi Suedia va fi transmisă în direct de Sport.ro, cu începere de la ora 11:00. În primele meciuri din preliminariile CE 2010, handbaliştii noştri au înregistrat două victorii (35-29 în deplasare cu Turcia şi 33-29 pe teren propriu cu vicecampioana mondială Polonia) şi o înfrângere, 33-35 în Muntenegru. Întâlnirile-retur se vor diputa în 2009, primele două clasate din faza grupelor urmând a se califica la turneul final al CE din Austria.

FETELE AU INTRAT ÎN FEBRA CE

Naţionala feminină de handbal a ţării noastre a intrat pe linia dreaptă a pregă- tirilor pentru Campionatul European din Macedonia, care va începe la 1 decembrie. Echipa antrenată de Radu Voina a disputat aseară un prim meci-test cu reprezentativa similară a Serbiei, în deplasare, urmat astăzi de o a doua întâlnire. "Deja simţim tracul competiţiei. Noi trebuie să mergem să jucăm ca o echipă, fără individualităţi. Jucătoarele tinere pot fi surpriza acestui turneu", a declarat antrenorul naţionalei feminine de handbal, Radu Voina. România va debuta la CE la 3 decembrie, contra Ungariei.

×
Subiecte în articol: sport