x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - HCM Constanta merge perfect in Liga Campionilor

Handbal - HCM Constanta merge perfect in Liga Campionilor

de Ionut Paduraru    |    09 Oct 2006   •   00:00
Handbal - HCM Constanta merge perfect in Liga Campionilor

HCM Constanta a reusit a doua victorie consecutiva in grupa E a Ligii Campionilor la handbal masculin si este din ce in ce mai aproape de calificarea in premiera in optimile de finala ale competitiei.

Daca in urma cu o saptamana castigau in Cehia, 34-31 cu Banik Karvina, de data aceasta, elevii lui Lucian Rasnita s-au impus pe propriul teren, 33-28 in fata vicecampioanei Danemarcei, Svendborg Gudme. Incurajati frenetic de public, constantenii au avut in portarul Rudi Stanescu cel mai bun om de pe teren, in timp ce principalii marcatori au fost extrema Laurentiu Toma (11 goluri), pivotul Milutin Dragicevici (7) si interul Dusko Milinovici (6). Dupa doua etape, HCM a acumulat patru puncte, la fel ca principala favorita, THW Kiel. Cele doua echipe, care se vor intalni sambata, la Constanta, in derby-ul grupei, sunt despartite in clasament doar de golaveraj, +4 la romani fata de +23 la germani.

SANSE. Dupa meci, antrenorul constantenilor si al echipei nationale, Lucian Rasnita, a apreciat jocul elevilor sai. "Vreau sa felicit jucatorii ambelor echipe pentru acest spectacol, am vazut aici un handbal de foarte buna calitate. Am reusit sa le punem probleme atat in atac, cat si in aparare, si cred ca HCM isi cauta identitatea de performanta. Multumesc publicului, care a fost al optulea jucator si ne-a asigurat victoria. THW Kiel are prima sansa, iar HCM, Gudme si Banik Karvina se bat pentru al doilea loc care asigura calificarea", a spus Rasnita. Mult mai optimist s-a declarat sarbul Dragicevici: "A fost o lupta extraordinara intre doua echipe foarte bune, iar saptamana viitoare vom juca pentru locul intai cu nemtii de la THW Kiel".

ALTE CUPE
Dinamo s-a calificat in turul trei al Cupei Cupelor la handbal masculin, dupa o dubla victorie in fata formatiei luxemburgheze HB Esch. Vicecampioana Romaniei s-a impus in returul de ieri cu 36-27 (21-10), dupa ce in prima mansa, disputata sambata, tot la Buzau, castigase cu 34-30. Principalii marcatori ai lui Dinamo au fost Radu Voica, cu 9 goluri, si Valentin Ghionea, cu 7. Tragerea la sorti pentru meciurile din turul trei al Cupei Cupelor va avea loc marti, 10 octombrie. In schimb, Energia Pandurii a ratat calificarea in turul trei al Cupei EHF la handbal masculin. Echipa din Targu-Jiu s-a impus in mansa secunda, pe teren propriu, 28-27 in fata cehilor de la Gumarny Zubri, dar avea nevoie de o victorie la cel putin cinci puncte diferenta, dupa ce in tur fusese invinsa cu scorul de 30-26.

×
Subiecte în articol: sport