x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal masculin - Iar nu mergem la Mondiale!

Handbal masculin - Iar nu mergem la Mondiale!

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Iun 2006   •   00:00

Scandalurile care au macinat echipa Romaniei inaintea returului din Norvegia nu pareau sa aduca nici o speranta legata de calificarea la Mondialul din Germania. Mai mult, delegatia tricolora a fost condusa la Stavanger de Petru Paleu, cel mai mare contestatar al antrenorului Lucian Rasnita.

MITOCANI. "Putem sa obtinem calificarea la ei acasa. Nu pot juca mai bine ca in tur. Nu au cum sa ne mai surprinda", a spus Cristian Gatu inaintea jocului. Luata de suporterii romani drept o vorba de duh, ea s-a concretizat inca de la sosirea in Norvegia. Tematori ca o pot comite pe propriul teren, oficialii vichingi ne-au sicanat din start, cazandu-ne la un hotel de o stea, chit ca la Bucuresti au avut conditii de lux. "Nu am putut admite o asemenea injosire si, dupa un scandal monstruos, am fost dusi intr-un stabiliment corespunzator", a povestit Paleu. Pe teren Laufceac l-a inlocuit perfect pe Stanescu, iar Mihai Timofte ne-a facut sa regretam ca in tur nu a fost inclus in lotul tricolor. Debutul de meci ne-a apartinut in totalitate, handbalistii nostri reusind sa conduca in doua momente, la 4-2 si 5-3. In acel timp cu totii visam cu ochii deschisi. Cu toate acestea, la cabine avantajul l-au avut nordicii.

SUPERB. Dupa pauza, tricolorii au reusit, poate, cea mai buna repriza din ultimul deceniu. Am recuperat gol dupa gol si in minutul 41 am egalat, fara sa luam conducerea pana la final, cand s-a terminat 27-27. Evolutia excelenta a lui Ege, precum si ratarile noastre ne-au lasat in afara unei competitii la care visam. Calificarea s-a pierdut la Bucuresti, cand am pierdut, 29-30. (Ovidiu Ciutescu)

×
Subiecte în articol: sport