x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Sase, vine barajul!

Handbal - Sase, vine barajul!

de Vicentiu Neagoe    |    22 Ian 2007   •   00:00
Handbal  -  Sase, vine barajul!

In play-off cu maximum de puncte. Echipa de handbal masculin a Romaniei a invins ieri, scor 41-31 (21-20), Letonia, in ultima partida pentru barajul de calificare la Euro 2008 din Norvegia, ocupand primul loc in grupa a 3-a, incheind grupa cu sase victorii din tot atatea meciuri.

Daca in partida tur, desfasurata in urma cu trei zile la Riga si castigata de elevii lui Lucian Rasnita cu 30-26, baietii nostri au avut ceva emotii, returul a fost destul de facil, fiind castigat la o diferenta de 10 goluri.

DESPRINDERE. Meciul de la Constanta a fost echilibrat doar in prima sa parte, atunci cand letonii au profitat de unele carente in apararea noastra, dar si de lejeritatea cu care handbalistii nostri au abordat intalnirea. Repriza a doua insa a avut o alta desfasurare, romanii facand diferenta treptat, indeosebi prin extrema Laurentiu Toma, autor a 10 goluri. Pe langa acesta, principalii marcatori ai echipei noastre au fost Marius Stavrositu (’8), Adrian Petrea (’7) si Sandu Iacob (’5). "Letonii au venit sa castige, dar noi am avut o repriza secunda foarte buna. Am ajuns la baraj si sper sa ne calificam si noi la un turneu final. Daca ar fi sa aleg vreun adversar, as prefera Elvetia", a declarat unul dintre artizanii meciului de la Riga, pivotul Marius Novanc.

BARAJ. Tragerea la sorti a meciurilor de baraj va avea loc la 26 ianuarie la Viena. Romania face parte din urna a doua valorica, urmand a intalni una dintre formatiile clasate pe primul loc in celelalte grupe, Slovacia sau Belarus, Serbia, Elvetia, Grecia sau Portugalia, Suedia. Tricolorii ar putea juca meciurile de baraj, programate pe 9/10 si 16/17 iunie si cu una dintre echipele din prima urna: Slovenia, Islanda, Ucraina, Polonia, Cehia sau Ungaria.

Tot la mare. Dupa meci, majoritatea jucatorilor a declarat ca si-ar dori ca meciul de pe teren propriu din play-off sa se dispute tot la Constanta. "Ca si la celelalte meciuri de la Constanta, atmosfera a fost una extraordinara si speram ca meciurile de baraj sa le jucam tot la Constanta", a declarat Marius Novanc. Decizia finala va fi luata de FR Handbal, care ar putea lua in calcul faptul ca Polivalenta din Bucuresti poate gazdui aproximativ 5.000 de spectatori.

Fara Suedia. Daca Marius Novanc isi doreste sa joace impotriva Elvetiei, interul Rares Jurca, stie foarte bine cu cine nu ar prefera sa dea piept in "dubla" de baraj. "Suedia e o echipa foarte experimentata, cu jucatori care joaca de mult timp impreuna." La randul sau, Alin Sania si-a exprimat speranta ca jocul echipei Romaniei sa se imbunatateasca de la meci la meci: "Daca se va intampla acest lucru, sunt sigur ca ne vom califica la CE", a adaugat Sania.
×
Subiecte în articol: sport