x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Haos şi mediocritate

Haos şi mediocritate

de Mihai Igirosanu    |    09 Apr 2009   •   00:00
Haos şi mediocritate
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Dincolo de înfrângerea care a devenit ceva natural în Ghencea, Steaua pare un club fără identitate şi fără un lider adevărat. După meciul de la Târgu-Jiu, singurele declaraţii cu conţinut şi orgoliu din tabăra "roş-albaştrilor" au fost oferite de fundaşul George Ogăraru.



Iritat de faptul că nimeni din conducerea Stelei nu are puterea de a susţine echipa prin declaraţii şi reacţii coerente în presă, internaţionalul George Ogăraru a oferit după eşecul cu Pandurii o declaraţie care seamănă cu un apel disperat al vestiarului: "Ceea ce s-a întâmplat cu Haţegan nu pot să înţeleg. Ne-a terfelit, aşa cum a făcut şi în meciul cu FC Vaslui. Nu avem o persoană în conducere care să spună lucrurilor pe nume, aşa că trebuie să facem noi acest lucru, jucătorii. Uitaţi ce ne-a făcut în aceste două meciuri. E dezamăgitor, am avut un gust amar să mă aflu pe teren condus de acest arbitru. Nu ştiu dacă mai avem şanse la titlu, dar ne-am îndepărtat de obiectiv. Nu e o scuză că Gigi Becali se află la închisoare. Suntem dezamăgiţi şi trebuie să privim înainte". De partea cealaltă, preşedintele Valeriu Argăseală a spus: "Dacă vom juca aşa, nu avem nici o şansă să ne atingem obiectivele. Pierdem puncte, nu e bine şi, dacă nu ne vom schimba atitudinea, nu avem şanse să mai facem nimic. Este un mare risc acela de a rata cupele europene, ne facem griji serioase din acest punct de vedere". La rândul său, antrenorul Marius Lăcătuş a spus: "A fost una dintre acele zile negre în care nu-ţi iese aproape nimic. Mă întorc la jucători, la unii dintre ei, şi spun că ei sunt vinovaţi, pentru că au crezut că doar simpla lor prezenţă pe teren rezolvă un meci".

Ienei: "Sunt varză!"

Situaţia dramatică în care a ajuns Steaua l-a exasperat şi pe reputatul Emeric Ienei, unul dintre oamenii din fotbalul nostru care evită, de obicei, declaraţiile acide: "Sunt câţiva jucători care sunt accidentaţi şi din rândul tinerilor de la Steaua. Aici sunt nişte probleme, nu înţeleg de ce se accidentează aşa repede. Pe timpul nostru nu aveam nici susţinătoare de efort, mâncam varză, dar pe teren nu eram varză. Acum mănâncă foarte bine şi iau susţinătoare, dar sunt varză pe teren. Sunt absolut bulversat de jocul echipei. Au fost momente când au încercat să joace, dar nu au avut curaj şi probabil nici valoare, sunt mai multe de discutat aici. Prea credem că au valoare unii. Sunt unii care nu se ridică la valoarea investiţiilor făcute în ei. Sunt momente când la o echipă este criză. Şi Manchester United a avut ani când nu a avut clasări aşa bune". Şi fostul atacant al Stelei Adrian Ilie e sceptic: "După înfrângerea de marţi, cred că Steaua a ieşit din cursa pentru campionat. Nici la locul doi nu ştiu ce şanse are, pentru că depinde de rezultatele pe care le vor înregistra celelalte echipe. Observ că toţi jucătorii au un randament sub cel din sezonul precedent, dar e normal să fie afectaţi de situaţia existentă la club".

×
Subiecte în articol: sport