x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hapoel Tel-Aviv - Rapid / Unitate in Tara Sfanta

Hapoel Tel-Aviv - Rapid / Unitate in Tara Sfanta

de Vicentiu Neagoe    |    03 Noi 2006   •   00:00
Hapoel Tel-Aviv  -  Rapid / Unitate in Tara Sfanta
Corespondenta din Tel-Aviv
Patronul Rapidului, George Copos, si omul de afaceri Jean Valvis au fost nedespartiti in cele doua zile petrecute la Tel-Aviv, semn ca cei doi au revenit la sentimente mult mai bune unul fata de celalalt.

La mijlocul lunii iulie, Jean Valvis a facut cateva declaratii incendiare: "Domnul Copos nu vrea sa respecte obligatiile si principiile stabilite la infiintarea societatii pe actiuni si ii indeamna pe noii investitori sa-si bage banii intr-o gaura neagra, intrucat nu a fost facut un audit financiar la fostul AFC Rapid", a afirmat, la vremea respectiva, omul de afaceri. Inca o acuzatie grava adusa de Valvis fostului vicepremier: "Banii stransi din contributiile membrilor AFC Rapid au fost folositi si pentru plata facturilor firmelor lui Copos". Un razboi in toata regula, pornit de greco-elvetian ca urmare a faptului ca George Copos a refuzat sa-i ofere un loc de membru in CA al FC Rapid SA.

CA FRATII. 1 noiembrie 2006. Aflati la Tel-Aviv, cu ocazia meciului Hapoel - Rapid, Valvis si Copos au defilat, peste tot pe unde au ajuns, brat la brat. Au vizitat impreuna Mormantul Sfant al lui Iisus Hristos, unde s-au rugat pentru victoria giulestenilor si altele de-ale lor, au colindat bazarul, luandu-le cateva mici atentii lui Razvan Lucescu si fotbalistilor, au schimbat impresii, mereu cu zambetul pe buze. Mai mult, Valvis si Copos s-au completat unul pe altul. Atunci cand au cumparat cadourile, la initiativa lui Copos, presedintele de onoare al Rapidului s-a sfatuit cu Valvis. Apoi, in timul pelerinajului facut la Ierusalim, omul de afaceri s-a invartit sa-i asigure tot confortul lui Copos. A gasit un preot grec pe post de ghid, iar acesta si-a luat rolul foarte in serios, ducand grupul condus de fostul vicepremier exact pe traseul parcurs de Iisus pana la crucea pe care a fost rastignit. Nimic din comportamentul celor doi nu a amintit, asadar, de prapastia care se deschisese intre ei, in urma cu trei luni si jumatate.

REGRETE. "Cred ca acum merita sa fiu in opozitie cu domnul Copos. Rapid este un club european, vrem sa facem un SA, dar noi descoperim un club indatorat. Sper ca acest SA sa nu devina un SRL de periferie. Domnul Copos a spus ca a investit 20 de milioane de dolari, dar cand trebuie sa vina contabilii, clubul se inchide ermetic", este o alta declaratie data de Valvis in vara, pe care, probabil, omul de afaceri greco-elvetian a regretat-o zilele acestea. Mai ales dupa ce Copos i-a promis ca va deveni din nou un actionar important la FC Rapid SA, in momentul in care se va majora capitalul societatii.

Stare grava pentru Sandu Neagu

AMINTIRE. Ionut Rada (dreapta) s-a lasat imortalizat de N. Constantin
Fostul international al Rapidului, Alexandru Neagu, se afla intr-o stare foarte grava dupa ce a fost internat timp de o luna la Spitalul CFR 2, cu probleme complicate la ficat. Cel poreclit "Mustangu’" locuieste momentan intr-o camera aflata sub tribuna a II-a a stadionului "Giulesti-Valentin Stanescu", impreuna cu sotia sa, care este casnica, si cei doi copii minori. Pana la depistarea problemelor medicale amintite, Neagu s-a ocupat de o grupa de copii a gruparii giulestene. "Noi o sa-l ajutam, pentru ca este un nume in istoria clubului. Sper sa o faca si alti oameni din fotbal, care l-au cunoscut. Si sunt foarte multi. A fost un jucator emblematic pentru Rapid si echipa nationala", a spus unul din liderii Ligii Suporterilor Rapidisti.
  • Daniel Stan

    INCANTATI DE ISRAEL, DERANJATI DE CONTROALELE CORPORALE
    Majoritatea jucatorilor rapidisti nu avea cunostinte prea multe despre Israel inainte sa calce pe pamantul Tarii Sfinte. Ei au ramas surprinsi sa constate insa ca lucrurile nu stau deloc asa cum si le-au inchipuit inainte sa ajunga la Tel Aviv. "E o tara foarte frumoasa, am descoperit multe lucruri interesante aici. Nu ma asteptam, credeam ca din punct de vedere al civilizatiei sunt in urma, din cauza razboiului prin care au trecut, dar nu e nici pe departe asa", a spus Ionut Rada. Acesta nu a fost deranjat nici de faptul ca a fost supus unui control corporal riguros la intrarea intr-un supermarket: "Daca astea-s regulile aici, ne-am conformat, ce puteam face!". Fundasul giulestean nu a putut rata o plimbare pe faleza Marii Mediterane. "E un peisaj superb!", a spus Rada, dupa care l-a rugat pe colegul sau, Nicolae Constantin, sa imortalizeze momentul.
  • ×
    Subiecte în articol: sport rapid copos valvis