x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HCM Constanţa şi Veszprem joacă în memoria lui Marian Cozma

HCM Constanţa şi Veszprem joacă în memoria lui Marian Cozma

26 Mar 2010   •   00:00

Echipa masculină de handbal HCM Constanţa întâlneşte duminică, la Buzău, pe MKB Veszprem, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Întâlnirea are conotaţii speciale pentru ambele formaţii, pentru că la campioana Ungariei a fost legitimat internaţionalul Marian Cozma, cel care a fost ucis anul trecut, la 8 februarie, într-un local din Veszprem.

HCM Constanţa este prima echipă masculină de handbal din România care s-a calificat în optimile de finală ale celei mai puternice competiţii inter-cluburi din lume. Şi dacă tot au ajuns aici, Laurenţiu Toma, Rudi Stănescu, Mihai Popescu şi compania sunt decişi să-şi vândă scump pielea, deşi Veszprem se anunţă un adversar mult mai dificil decât Pick Szeged, cealaltă formaţie de top din Ungaria, pe care băieţii noştri au eliminat-o în faza grupelor principale.

Meciul a stârnit un interes enorm la Buzău, toate biletele puse în vânzare epuizându-se în mai puţin de două zile. "Până acum este clar evenimentul anului în Buzău. Poate doar dacă HCM va reuşi să se califice mai departe aş mai putea afirma acest lucru", a declarat Paul Diaconescu, directorul DJS Buzău.

La meci va fi prezent şi Petre Cozma, tatăl regretatului Marian Cozma. Acesta a păstrat legături foarte bune cu clubul din Veszprem, iar pe de altă parte mulţi jucători constănţeni au fost colegi cu fiul său la echipa naţională. Nici suporterii unguri, care l-au iubit pe cel poreclit "Păsărilă", nu l-au uitat pe Marian. Cei aproximativ o sută de fani care vor veni la meci au anunţat că, în drum spre Buzău, se vor opri şi la mormântul lui Marian Cozma.

Meciul HCM Constanţa - Veszprem va începe la ora 16:15 şi va fi transmis de Pro TV. Returul se va disputa la 3 aprilie, pe terenul formaţiei din Ungaria.

Alte trei echipe masculine din ţara noastră vor disputa, la sfârşitul acestei săptămâni, meciurile tur din sferturile de finală ale cupelor europene. În Cupa Cupelor, Steaua joacă sâmbătă, la Chiajna (ora 18:00), cu HC Kolubara (Serbia), iar în Challenge Cup, duminică sunt programate meciurile Slovan Ljubljana (Slovenia) - CSU Suceava şi Sporting Club Lisabona (Portugalia) - Ştiinţa Bacău. Jocurile retur se vor disputa la sfârşitul săptămânii viitoare.

×
Subiecte în articol: redactie