x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hochei pe gheață - Protecțiile de gât devin obligatorii în turneele IIHF după moartea lui Johnson

Hochei pe gheață - Protecțiile de gât devin obligatorii în turneele IIHF după moartea lui Johnson

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   21:45
Hochei pe gheață - Protecțiile de gât devin obligatorii în turneele IIHF după moartea lui Johnson
Sursa foto: Hepta

Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a decis că folosirea apărătorilor la nivelul gâtului să fie obligatorie în toate competițiile sale, ca urmare a recomandărilor făcute de comisia sa medicală, după moartea jucătorului Adam Johnson de la Nottingham Panthers.

Johnson a murit după ce gâtul său a fost tăiat de lama patinei unui alt jucător în timpul unui meci de campionat la Sheffield, în luna octombrie. Poliția a arestat un bărbat suspectat de omor prin imprudență în urma incidentului.

Un medic legist britanic care a supravegheat ancheta privind moartea lui Johnson s-a numărat printre cei care au cerut ca protecțiile pentru gât să fie obligatorii.

Protecțiile pentru gât sunt deja obligatorii în turneele sub 18 și sub 20 de ani ale IIHF, dar organismul de conducere al sportului nu a stabilit o dată pentru implementarea la nivel de seniori din cauza preocupărilor legate de aprovizionare.

"IIHF rămâne în strânsă legătură cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceștia sunt capabili să răspundă cererii actuale ridicate", au precizat aceștia într-o declarație.

"Până la intrarea oficială în vigoare a regulii, IIHF continuă să recomande cu tărie ca toți jucătorii care evoluează într-o competiție IIHF să poarte protectoare la nivelul gâtului."

Asociația engleză de hochei pe gheață a invocat, de asemenea, probleme de aprovizionare atunci când a amânat până la 1 ianuarie punerea în aplicare a regulii sale privind protecția gâtului pentru toate activitățile pe gheață.

Autoritățile Ligii Naționale de Hochei (NHL) au discutat la începutul lunii trecute cu sindicatul jucătorilor lor măsuri suplimentare de siguranță, dar nu au ajuns la un acord privind obligativitatea echipamentului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hochei protectii gât