x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iancu: Dacă Gheorghe Constantin va spune lucrurilor pe nume va sări tot fotbalul românesc în aer

Iancu: Dacă Gheorghe Constantin va spune lucrurilor pe nume va sări tot fotbalul românesc în aer

15 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele clubului FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, la Sport Total FM, că tot fotbalul românesc va sări în aer dacă şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, arestat preventiv pentru 29 de zile, va spune lucrurilor pe nume".



"Mâine (n.r. - miercuri) joc la Cluj (n.r. - cu Gloria Bistriţa, în Cupa României), au trimis un arbitru de la Baia Mare, nu le-au ajuns toatea astea, arbitru este finul sau altceva cu secundul de la Vaslui, cu care o sa jucăm sâmbătă. Sistemul încă lucrează, în agonia lui, în nemernicia lui. Nu ştiu ce o să facă Constantin, dacă el ar spune lucrurilor pe nume ar sări tot fotbalul românesc în aer. Eu de foarte multe ori am avut scandaluri cu preşedintele CCA, dar niciodată nu a fost insensibil. Spre exemplu, trebuia să mă arbitreze «Bricheta» (n.r. - arbitrul Alexandru Deaconu) la meciul cu Universitatea Craiova, am luat foc. M-a arbitrat Alexandru Tudor şi totul a fost bine. Dacă ne arbitra «Bricheta», sărea toată lumea în aer. Ori cedam eu, ori ceda Mititelu. Niciodată nu m-am simţit obligat să-i dau ceva, mie personal mi-a acceptat toate măscărerile şi întotdeauna m-a ajutat pentru a nu face scandal", a spus Iancu.

Oficialul bănăţean a afirmat că finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a ajuns să dea bani la arbitri pentru că a fost învins de sistem, a cedat şi a precizat că mai există persoane care au făcut acelaşi lucru din acelaşi motiv: "Eu cred că Penescu a făcut ce a făcut pentru că era presat, eu sper să fie nevinovat. El a cedat sistemului. Poate mai sunt şi alţii care o să iasă la iveală, pentru că şi ei au cedat sistemului".

Întrebat ce părere are despre plecarea din ţară a lui Mircea Sandu, Iancu a spus: "Dânsul este abil, chiar deştept şi probabil îşi calculează bine paşii. Cred că a plecat pentru a lăsa să se liniştească lucrurile. Ceea ce se întamplă justiţia ne va arăta. Toată lumea s-a focalizat pe falimentul federaţiei. Acum el se gândeşte că ar trebui să lipsească pentru a se mai linişti puţin apele. Eu mi-am schimbat părerea despre Lupescu când a apărut la televizor şi a declarat că Mircea Sandu nu este imbatabil. El va avea votul nostru cât timp va concura împotriva lui Mircea Sandu, asta în cazul în care nu va fi altul mai bun".

În final, Iancu l-a atacat şi pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu: "Ar trebui să urmărim ce fac cei care conduc federaţia. Încep să vină domnişoare care au făcut facultatea peste ocean, iar Lupescu are locul ameninţat. Echipa naţionala va avea o altă susţinere. Cred că mai sunt şi lucruri bune în cadrul FRF, dacă luăm în calcul fotbalul mixt. Eu îl cunosc foarte bine pe domnul preşedinte (n.r. - Mircea Sandu), am fost nevoit să-l urmaresc. El a fost obligat să iasă în conferinţă, pentru că a intrat în panică când a văzut mascaţii, i se putea prăbuşi sistemul. A ieşit să-l vadă votanţii. El şi acum stă în emoţii, stă pe nisip, nu pe asfalt. El acuză presa şi cunducătorii, dar nu acuză sistemul".
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport