x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ianis Zicu si Ciprian Marica dau un pronostic de pe Litoral: "In 2006, Romania v

Ianis Zicu si Ciprian Marica dau un pronostic de pe Litoral: "In 2006, Romania v

25 Iun 2004   •   00:00
Ianis Zicu si Ciprian Marica dau un pronostic de pe Litoral: "In 2006, Romania v

Mijlocasul lui Parma, Ianis Zicu, constantean de origine, l-a invitat pe atacantul lui Sahtior Donetk, Ciprian Marica, sa-si petreaca vacanta la Hotelul Iaki din Mamaia.

PAUL ANDONE, CATALIN FAINISI - Mamaia

Ianis Zicu este un obisnuit al statiunii Mamaia, mai cu seama ca este constantean. In vara aceasta, el l-a invitat la Hotelul Iaki pe Marica, proprietatea lui Hagi, chiar daca in iarna Ciprian l-a refuzat pe machedon, cand acesta il invitase la Parma. Atunci, Marica a ales sa onoreze invitatia lui Mitea la Amsterdam. Ei sunt buni prieteni inca de cand evoluau la Dinamo. Considerati printre marile sperante ale fotbalului romanesc, cei doi au fost transferati din Stefan cel Mare dupa un tur de campionat in care evolutiile lor au iesit in evidenta.

"Ne doare sufletul ca nu suntem la Euro"

Dupa primul contact cu fotbalul din strainatate, cei doi au povestit cateva din impresiile lor. Ei urmaresc acum meciurile de la Campionatul European si au promis ca vor fi prezenti, cu Romania, la Mondialul din 2006 din Germania. Cand vine vorba despre echipa nationala, cei doi tineri jucatori isi schimba timbrul vocal. "Ne doare sufletul cand ne uitam la meciuri la televizor si ne gandim ca, in loc sa fim la mare, am fi putut sa fim si noi in Portugalia. Am vazut mai multe echipe care nu au jucat mai nimic si care sunt sub valoarea Romaniei", au spus Marica si Zicu.

"Vrem si performanta, nu numai bani"

La 19, respectiv 21 de ani, pustii teribili din Stefan cel Mare dau dovada de multa maturitate, semn ca fotbalul mare i-a schimbat in bine. "Vrem amandoi sa devenim coechipieri la echipa nationala si sa contribuim la calificarea la Mondialul din 2006, fiindca orice fotbalist trebuie sa-si doreasca performanta, nu numai bani."

Protejatul lui Rinat Ahmetov

Ciprian Marica este cel mai tanar fotbalist din lotul lui Sahtior, motiv pentru care patronul echipei, Rinat Ahmetov, are mare incredere in el. "Ma ia mereu deoparte sa vorbim, ma intreaba cum ma simt si imi spune ca am tot sprijinul lui", a spus atacantul. El il priveste superior pe Ianis si il tachineaza pe prietenul sau. "Eu voi auzi imnul Ligii Campionilor. Il avem pe nea Mircea Lucescu pe banca si sunt sigur ca dansul va reusi sa ne califice in grupe. De cand a venit Il Luce, am castigat toate meciurile, inclusiv finala Cupei, iar eu am marcat 5 goluri. Ma simt in forma acum si sper sa am evolutii cat mai bune", a spus Marica, el urmand sa plece direct in Elvetia, acolo unde va face jonctiunea cu lotul lui Sahtior, ce incepe un stagiu de pregatire. Despre fotbalul ucrainean, Ciprian a spus: "Sunt doar doua echipe, Dinamo Kiev si Sahtior, iar restul practic nu conteaza. Mai sunt cateva echipe din Kiev care trag mereu pentru Dinamo".

Nu-l afecteaza criza de la Parma

Dupa o jumatate de sezon petrecuta la Parma, Ianis Zicu, care este jucatorul Interului pentru 4 ani, va ramane si in campionatul viitor la fosta echipa a lui Mutu. "Acum am ramas fara antrenor, Cesare Prandelli ducandu-se la Roma. Vom vedea ce va fi", a spus Zicu. "Regretul meu este ca am pierdut pe ultima suta de metri participarea in Liga Campionilor. In ultima etapa, in minutul 60 ocupam locul 4 si eram calificati in turul III preliminar. Inter l-a avut pe Adriano in mare forma la Empoli, iar victoria noastra a fost degeaba." In iarna, Parma a trecut printr-o mare criza financiara, mai exact cand concernul Parmalat s-a aflat in pragul falimentului, iar patronul echipei, Calisto Tanzi, a fost arestat. "Eu nu am probleme din punct de vedere financiar, fiindca salariul meu e platit de Inter. Dar pot sa va spun ca la echipa nu sunt probleme cu contractele, iar in noul sezon echipa va avea un buget de 24 de milioane de euro, asigurat de banca din Parma", a spus Zicu.
×
Subiecte în articol: sport marica zicu