x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încep să se mişte

Încep să se mişte

de Mihai Igirosanu    |    09 Ian 2008   •   00:00
Încep să se mişte

După ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achiziţionarea mijlocaşului ofensiv argentinian Dario Fernandez.



După ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achiziţionarea mijlocaşului ofensiv argentinian Dario Fernandez.


Mutarea a fost confirmată şi de către preşedintele grupării greceşti, Constantinos Tzakiris, care s-a arătat satisfăcut de oferta roş-albaştrilor. Steaua va plăti în jur de 700.000 de euro pentru transferul sud-americanului de 29 de ani, care urmează să semneze un contract pe doi ani. Lotul Stelei a ajuns ieri în staţiunea spaniolă Oliva Nova, de lângă Valencia, acolo unde până pe 19 ianuarie antrenorul Marius Lăcătuş va conduce primul stagiu de pregătire al iernii. Cu o zi înaintea plecării, pe 18 ianuarie, trupa din Ghencea va întâlni într-un meci amical pe Legia Varşovia.


ÎNŢELEGERE. Pe numele său complet Dario Estebán José Fernandez Ezequiel, mijlocaşul argentinian a acceptat şi el salariul oferit de managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. Fernandez este unul dintre fotbaliştii doriţi în mod deosebit de antrenorul Marius Lăcătuş, care l-a urmărit la faţa locului într-un meci disputat în Cupa UEFA. “Suntem deschişi la această propunere. În linii mari, este convenabilă. Oricum, necesită timp pentru a încheia o astfel de afacere. Dario este legat de echipă, dar mai are un an de contract şi ar fi foarte bine pentru situaţia economică a clubului ca el să fie vândut”, a declarat preşedintele lui Panionios, Constantinos Tzakiris, pentru cotidianul elen Kathimerini. Conform unul alt cotidian din Atena, Sportime, transferul lui Dario Fernandez la Steaua este o “mutare iminentă”. În cariera sa, argentinianul a mai evoluat în ţara sa natată, la Independiente Rivadavia, Chacarita, Godoy Cruz, Quilmes sau Olimpo, dar şi în Chile, la Cobreloa. La Panionios a fost transferat în 2005.



“Pantera”


În Grecia, Dario Fernandez era recunoscut drept un jucător extrem de recalcitrant, el aflându-se deseori în prim-planul unor conflicte cu adversari, suporteri sau chiar forţe de ordine. Extrem de îndrăgit de suporterii lui Panionios, mijlocaşul a fost poreclit “Pantera”. Argentinianul a fost curtat insistent şi de Rapid, în toamnă, după ce a marcat un gol pentru Panionios într-un meci amical disputat în Giuleşti, încheiat la egalitate 1-1. Şi Steaua a mai încercat la finele anului trecut să-l transfer, însă oferta de atunci, 550.000 de euro, a fost refuzată de greci.

×
Subiecte în articol: sport