x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ilie Năstase vrea să mute meciurile din Cupa Davis la Craiova

Ilie Năstase vrea să mute meciurile din Cupa Davis la Craiova

29 Oct 2009   •   00:00

Ilie Năstase a susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă, că după finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă din Craiova va face "lobby" împreună cu Ion Ţiriac pentru ca meciurile din Cupa Davis să se desfăşoare în "Cetatea Banilor". "Dacă se va juca primul meci de Cupa Davis în România, am să insist să se joace aici, la Craiova. Şi eu, şi domnul Ţiriac o să facem lobby pentru că am văzut sala de 4.000 de locuri", a declarat Ilie Năstase.



Fostul mare tenismen a menţionat că a fost prima persoană din Federaţia Română de Tenis (FRT) care a propus ca un meci de Cupa Davis să fie organizat într-un oraş din provincie: "Nu există sală de sport ca cea de la Craiova. Vă pot spune asta pentru că eu am mers peste tot şi am jucat. Am jucat şi la Sibiu, şi la Constanţa, şi peste tot. Eu am fost cel care a spus să se joace Cupa Davis în provincie. Nimeni nu a vrut. Eu am fost primul care am spus treaba asta". Întrebat dacă ia în calcul o eventuală revenire la conducerea Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase a răspuns negativ. "Nu. Am vorbit şi cu Ion Ţiriac şi noi o să ajutăm mai de departe, nu oficial. Normal că nu o să lăsăm tenisul din mână. Vom fi alături", a spus Năstase, citat de Mediafax. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, prezent la conferinţa de presă, a declarat că Sala Polivalentă va fi inaugurată în august sau septembrie, 2010.

Sala Polivalentă din Craiova a ars într-un incendiu, în noiembrie 1994. Primele lucrări de refacere a sălii au început în 1997, reparaţiile fiind întrerupte de mai multe ori. Guvernul a aprobat hotărârea "pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii «Sală Polivalentă 4.000 locuri» - B-dul Ştirbei Vodă, municipiul Craiova, judeţul Dolj". Sala din Craiova a fost predată Companiei Naţionale de Investiţii încă din 2004, licitaţia pentru alegerea constructorului a avut loc în decembrie 2005, Concas Buzău adjudecându-şi concursul de oferte.

×
Subiecte în articol: sport