x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In 2008, echipă direct in Liga Campionilor

In 2008, echipă direct in Liga Campionilor

de Vicentiu Neagoe    |    15 Sep 2007   •   00:00
In 2008, echipă direct in Liga Campionilor
Sursa foto: ARIS MESSINIS/

Romănia va avea o echipă calificată direct in ediţia următoare, 2008-2009, a grupelor Ligii Campionilor, datorită locului 7 in clasamentul coeficienţilor.



Romănia va avea o formaţie calificată direct in ediţia următoare, 2008-2009, a grupelor Ligii Campionilor, datorită saltului făcut in clasamentul coeficienţilor UEFA.

"Romănia, răsplătită pentru creşterea coeficientului UEFA", a titrat site-ul oficial al forului european. "Clasamentul are la bază rezultatele din precedentele cinci sezoane şi va folosi la stabilirea echipelor care vor intra in ediţia 2008-2009 a Ligii Campionilor şi Cupei UEFA. Romănia a urcat trei locuri, pănă pe şapte, şi va avea o intrare automată in grupe", a scris uefa.com, intertitlul fiind "norocosul număr şapte".

Astfel, campioana Romăniei va intra direct in grupele Ligii, vicecampioana va juca un tur preliminar, iar alte patru formaţii vor evolua in Cupa UEFA. Pe primul loc in clasamentul coeficienţilor se află Spania, urmată la mare distanţă de Anglia şi de Italia, pe locurile doi şi trei, pe patru este Franţa, Germania, pe cinci, locul şase este ocupat de Portugalia, Romănia se află pe şapte, poziţia cu numărul opt este ocupată de Olanda, pe nouă este Rusia, iar pe zece, Scoţia.


EXTINDERE. Membrii Adunării Generale a G14, grupul celor mai puternice 18 cluburi din Europa, a decis joi, la Bruxelles, extinderea numărului de membri la 40, in vederea transformării in Asociaţia Internaţională a Cluburilor. "Ne-am inţeles asupra creării unei noi entităţi de 40 pănă la 50 de cluburi, ceea ce va permite accesul şi altor ţări, care in acest moment nu sunt reprezentate in G14", a declarat preşedintele G 14 şi al lui Olympique Lyon, Jean Michel Aulas.

×
Subiecte în articol: sport