x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport În căutarea primăverii

În căutarea primăverii

de Mihai Igirosanu    |    20 Oct 2009   •   00:00
În căutarea primăverii
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

După remiza de luptă cu Stuttgart, campioana României va disputa în această seară, pe Ibrox Park din Glasgow, meciul care îi poate asigura locul 3 în grupă. Dacă nu pierde, trupa lui Dan Petrescu ia o importantă opţiune pentru primăvara europeană.



Delegaţia Unirii Urziceni a ajuns ieri în Scoţia, jucătorii fiind însoţiţi de familii sau prieteni, dar şi de fostul campion mondial la box, Mihai Leu. "Va fi ceva special la Glasgow, iar emoţiile sunt la o altă intensitate. E o altă lume şi puţini sunt cei care ajung acolo, aşa că trebuie să ne felicităm încă o dată că am reuşit să pătrundem în elita fotbalului european. Întâlnim o echipă care are un moral foarte bun. I-am văzut acum două săptămâni câştigând «Old Firm»,  contra celor de la Celtic, iar acum au trecut şi pe primul loc în campionat. E o echipă foarte bună pe teren propriu, dar nu de nivelul Sevillei, şi dorim să ne fructificăm şansa. Şi un rezultat de egalitate este pozitiv, pentru că întâlnim o echipă de o altă categorie. Noi venim din urna a patra şi întâlnim doar adversari din categoria grea şi supergrea. Glasgow Rangers nu e din categoria supergrea, dar e din cea grea. Un rezultat de egalitate ar fi o surpriză uriaşă, iar o victorie ar fi o minune, dar şi cum câştigarea campionatului poate fi încadrată în categoria minunilor, să sperăm ca băieţii vor mai reuşi încă una", a prefaţat meciul managerul Unirii, Mihai Stoica.

BILETE DONATE SOLDAŢILOR!

Cu o zi înaintea meciului, antrenorul lui Rangers, Walter Smith, a declarat: "În vară trebuia să jucăm un amical cu Unirea, dar nu a mai avut loc, difereau programele noastre. Sunt o echipă bună şi se pot considera ghinionişti că n-au învins-o pe Stuttgart". Altfel, clubul scoţian a donat soldaţilor mai mult de 1.200 de bilete, după ce Unirea Urziceni a comunicat că nu există suporteri interesaţi. Conducerea lui Rangers a precizat că este pentru prima dată când un club din Marea Britanie face un astfel de gest şi a dorit astfel să le mulţumească soldaţilor.

"Unii vin în Liga campionilor să îşi joace cele şase meciuri din grupă şi apoi gata, dar noi nu suntem aşa. Nu mergem la Glasgow să ne apărăm. Vrem să câştigăm"
Giedrius Arlauskis - portar Unirea

Petrescu, în Polonia?
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, se numără printre candidaţii pentru postul de selecţioner al naţionalei Poloniei, fiind chiar unul dintre favoriţi. "Aştept un semn de la Federaţia poloneză", a declarat "Bursucul" pentru site-ul polishsoca.com. Petrescu are cea mai mare şansă de a fi ales, deoarece a antrenat pe Wisla Cracovia, între 1 ianuarie şi 18 septembrie 2006. Atunci, Dan Petrescu a terminat cu Wisla pe locul 2.

Grupa G
azi, ora 21:45
Glasgow Rangers - Unirea Urziceni (TVR 1)
Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda)
VfB Stuttgart - FC Sevilla
Arbitru: Pieter Vink (Olanda)

CLASAMENT
1. Sevilla       2    2    0    0    6-1    6p
2. Stuttgart    2    0    2    0    2-2    2p
3. Urziceni     2    0    1    1    1-3    1p
4. Rangers    2    0    1    1    2-5    1p

×
Subiecte în articol: sport