x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In memoria lui Ayrton Senna

In memoria lui Ayrton Senna

24 Apr 2004   •   00:00

Formula 1 revine in Europa cu Marele Premiu al statului San Marino, a patra etapa in calendarul international. Cursa de maine, de la Imola, in direct la TV Romania 1, de la ora 15:00, va fi una speciala, avand in vedere ca pe 1 mai se implinesc 10 ani de cand aici si-a pierdut viata legenda Formulei 1 Ayrton Senna.

COMEMORARE. Printre manifestarile legate de comemorarea pilotului brazilian s-a numarat si un meci de fotbal, intre echipa pilotilor condusa de Michael Schumacher si cea a Braziliei, campioana mondiala in 1994, din care nu au lipsit Aldair, Dunga, Careca sau Taffarel. De asemenea, a fost inaugurata o expozitie cuprinzand fotografii, casti si unele monoposturi conduse de Senna. In memoria pilotului, incepand de azi, tribuna principala a circuitului de la Imola va primi numele de „Ayrton Senna".

TRAGEDIE. Trecerea in nefiinta a lui Senna nu a fost singura tragedie de la Imola. Tot in 1994, cu o zi inaintea cursei si-a pierdut viata si pilotul austriac Roland Ratzenberger. „Nu este corect sa vorbim doar de Senna. Si Ratzenberger a murit atunci. Trebuie sa ne amintim de amandoi in aceeasi masura", a spus Schumacher.

Delia Gomoescu

Clasamente

Piloti

1. Michael Schumacher
30 p 2. Rubens Barrichello
21 p 3. Jenson Button
15 p 4. Juan Pablo Montoya
12 p 5-6. Fernando Alonso
11 p Jarno Trulli 11 p

Constructori

1. Ferrari 51 p
2. Renault 22 p
3-4 Williams BMW 19 p
BAR-Honda 19 p
5. McLaren Mercedes 4 p

×
Subiecte în articol: sport