x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încep "transferurile"

Încep "transferurile"

de Mihai Igirosanu    |    08 Ian 2010   •   00:00
Încep "transferurile"
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/INTACT IMAGES

Ca în fiecare început de an, echipele de frunte din Liga 1 au început forfota deja plictisitoare a transferurilor, vehiculând zeci de nume obscure. Steaua a început deja, cu bătrâiorii bulgari, urmată timid de Rapid, cu un francez reeşapat. Ţineţi-vă bine, urmează Dinamo şi CFR!



Prima echipă care s-a mişcat a fost Steaua. Deşi s-a făcut un pas înainte, renunţându-se la ţintele ochite după vizionări de DVD-uri, roş-albaştrii nu au făcut nici un pas înainte. Cele mai "răsunătoare" transferuri sunt doi bulgari, Jivko Jelev (30 de ani) şi Hristo Yovov (32), de la Levski Sofia. Dacă despre Jelev se cunosc destule, el evoluând pentru Oţelul, despre Yovov se ştie doar că a marcat un gol pentru Levski Sofia în decembrie, la Roma, contra lui Lazio, într-un meci care nu mai conta decât pentru statisticile din Europa League. În plus, Yovov a petrecut ultimele cinci sezoane trecând liber de contract pe la cluburi precum TSV 1860 Munchen, Levski Sofia, Litex Loveci, Aris Limassol sau Apollon Limassol. Pe listă mai este rwandezul Edwin Ouon (28 de ani), cel care în afara unui corp extrem de bine lucrat se mai remarcă doar prin faptul că este reprezentat de aceeaşi firmă de impresariat ca şi un alt african "celebru" care a trecut prin Liga 1, ghanezul George Blay.

DINAMO Şi RAPID - APROAPE ZERO
După două sezoane complet ratate, Dinamo pare să nu mai aibă fonduri nici măcar pentru astfel de transferuri inutile. Antrenorul Cornel Ţălnar trebuie să se mulţumească doar cu revenirile veşnicilor împrumutaţi, Liviu Ganea sau Georgian Păun. Totuşi, tripleta Badea - Borcea - Turcu încearcă din răsputeri să încheie negocierile aspre pentru doi jucători de ligă secundă, piteştenii Doman şi Năstăsie. În Giuleşti s-a rezolvat transferul unui francez! Elliot Grandin, un mijlocaş pe care Olympique Marseille îl tot împrumută an de an pe la Grenoble sau Caen. Sătul, probabil, să tot încerce degeaba în Premiere Division, jucătorul şi-a zis să vină într-o ţară în care orice rebut cu nume străin e privit drept o floare rară. Cei de la CFR Cluj sunt ocupaţi mai mult să-l vândă pe ivorianul Lacina Traore. Dar, probabil, vor intra şi ei în acţiune.

Sens unic spre Golf

La capitolul transferuri din Liga 1 spre străinătate situaţia este la fel de cenuşie. Pentru că valoric sunt zero barat, fapt confirmat de zeci de reprezentaţii anuale jalnice prin competiţiile europene, jucătorii români au găsit un colac de salvare. Ţările din Golf. Stelistul Rada a plecat spre Al Nasr Dubai, iar fostul căpitan al Craiovei, Dorel Stoica, s-a transferat la echipa pregătită de Ion Marin din Arabia Saudită, Al Ettifaq. Alte două vedete din Liga 1, dinamoviştii Adrian Cristea şi Marius Niculae sunt şi ei disperaţi să prindă un contract în acea zonă. Chiar şi Adrian Mutu i-a în calcul un transfer la echipa lui Cosmin Olăroiu, Al Hilal. O altă şansă pentru unii jucători se numeşte acum Dan Petrescu, numai că numărul limitat de stranieri pe care acesta îi poate aduce la Kuban Krasnodar le poate spulbera multora speranţele.

În rest, în afara zvonurilor cu interesul lui Arsenal pentru ivorianul CFR-ului, Lacina Traore, aceleaşi două cuvinte: zero barat.

×
Subiecte în articol: sport