x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Influentati de mafioti" - Mircea Lucescu vorbeste despre scandalul din Italia

"Influentati de mafioti" - Mircea Lucescu vorbeste despre scandalul din Italia

de Delia Gomoescu    |    18 Mai 2006   •   00:00
"Influentati de mafioti" - Mircea Lucescu vorbeste despre scandalul din Italia

Tehnicianul lui Sahtior Dontek a mentionat ca a fost unul dintre cei care au patimit din cauza meciurilor trucate pe vremea cand antrena in Peninsula.

Si Mircea Lucescu a fost victima aranjamentelor din Seria A. Actualul antrenor al lui Sahtior sustine ca de mult timp campionatul italian este influentat de "organizatii mafiote". "O data cu Brescia, in ultima etapa, intr-un meci cu Sampdoria, care isi disputa loc de Cupa UEFA, m-a arbitrat Pairetto si mi-a dat om afara dupa 30 de minute si apoi inca unul. Am castigat cu 3-1, dar am pierdut doi jucatori pentru barajul de mentinere in A. E un campionat foarte puternic, dar influentat de aceste organizatii mafiote in care fiecare isi face interesul. Eu si dupa ce am fost la Inter am spus ca Moggi conduce tot fotbalul italian si am dat atunci si numele celor cinci arbitri care erau dependenti in totalitate de Juventus", a afirmat tehnicianul roman. Intrebat daca si in Romania se intampla lucruri asemanatoare, Lucescu a raspuns: "E de ajuns ca cineva sa vada ce se intampla dincolo de aspectele exterioare ale lucrurilor".

CONTRACT PE INCA DOI ANI
Mircea Lucescu a confirmat ca si-a prelungit contractul cu Sahtior pana in 2009. "Am pus mult suflet in aceasta echipa. Si cu asta am terminat orice discutie despre Dinamo, Steaua, Rapid, Trabzonspor, Fenerbahce si alte echipe nationale", a spus tehnicianul. Lucescu a mentionat ca duminica a castigat cel mai greu titlu din cariera sa si ca abia asteapta sa plece in vacanta. "Vad meciul de Cupa, dupa care imi iau nevasta si plec la Milano, la Paris, la Bruxelles, la Amsterdam, la Copenhaga, la Stockholm, sa vad toate muzeele care sunt deschise in perioada asta."

"12 SEZOANE TRUCATE"
Actualul antrenor al Bresciei, Zdenek Zeman, crede ca ultimele 12 campionate din Italia au fost trucate. "Toate dezvaluirile sunt bazate pe un singur sezon, dar nici editiile anterioare nu au fost diferite. Nu exista probe sau interceptari, dar acest fenomen a inceput cu mult inainte", a declarat Zeman pentru Corriere della Sera. Tehnicianul ceh a fost unul dintre cei mai mari contestatari din ultimii ani ai gruparii torineze. Zeman i-a acuzat de mai multa vreme pe jucatorii de la Juventus ca se dopeaza si pe conducatori ca aranjeaza partide din Seria A.

×
Subiecte în articol: sport