x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

24 Aug 2007   •   00:00

TENIS. Andra Perianu a invins-o cu 2-6, 7-6, 6-4 pe Meng Yuan (China), in primul tur al calificărilor la US Open. In schimb, Monica Niculescu a cedat in faţa Sunithei Rao (India), scor 2-6, 6-2, 6-2, iar Sorana Cristea a pierdut cu 6-2, 7-6 meciul cu Alison Riske (SUA). Singurele jucătoare din Romănia calificate direct pe tabloul principal sunt Raluca Olaru şi Edina Gallovits. Prima o va intălni in turul inaugural pe Ashley Harkleroad (SUA), iar cealaltă pe Severine Bremond (Franţa).

RUGBY. Organizatorii Cupei Mondiale au anunţat că au văndut pănă acum 2.050.000 de bilete pentru această competiţie, insă sunt şi căteva meciuri pentru care cererea este foarte redusă. Printre acestea se află şi intălnirea Scoţia - Romănia, din Grupa C, programată să se dispute in ziua de 18 septembrie, la Edinbourgh.Â

BOX. Ieri au fost puse in vănzare biletele la meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, dintre Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio. Intălnirea va avea loc la 19 octombrie, la Bell Centre din Montreal, o arenă de 10.000 de locuri, preţul biletelor fiind cuprins intre 35 şi 280 de euro. Bursa celor doi pugilişti este de 519.000 de euro, din care columbianul, care este deţinător al titlului, va primi 75 la sută. La meci va fi prezent şi preşedintele FRB, Rudel Obreja.

CUPA ROMĂNIEI. Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat data de disputare a etapei a 5-a a Cupei Romăniei, care a fost reprogramată pentru 5 septembrie. Iniţial, aceasta trebuia să se dispute la 12 septembrie, dar la data respectivă a fost introdusă o etapă intermediară in Ligile a II-a şi a III-a. Echipele din Liga I vor intra in competiţie in runda următoare, adică in 16-imile de finală.

RUSIA. Lucian Dobre a semnat un contract pe trei luni cu Spartak Nalchik, echipă aflată pe locul 12 in prima ligă din Rusia. In vărstă de 29 de ani, Dobre a evoluat ultima oară la Zimbru Chişinău, contractul său expirănd in această vară. In Romănia el a jucat 143 de meciuri in prima divizie, la CSM Reşiţa, Astra Ploieşti, Petrolul şi Universitatea Craiova.

SPANIA. Real Madrid a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor, ultimele achiziţii fiind olandezul Arjen Robben şi argentinianul Gabriel Heinze. Primul a fost cumpărat de la Chelsea cu 36 de milioane de euro, iar cel de-al doilea a fost adus de la Manchester United pentru 12 milioane de euro. Robben este al treilea olandez care ajunge la gruparea madrilenă in această vară, după Wesley Sneijder şi Royston Drenthe. Pănă acum, Real a cheltuit 120 de milioane de euro pentru achiziţionarea de jucători.Â

JUNIORI. Echipa naţională de juniori U18 a Romăniei a disputat două meciuri de verificare in compania formaţiei similare a Republicii Moldova, ambele la Tărgu-Neamţ, căştigăndu-le pe amăndouă la limită. In primul joc, elevii lui Florin Cheran s-au impus cu 2-1 prin golurile marcate de Dobrescu şi Vlăduţ, iar pe cel de-al doilea l-au căştigat cu 4-3, prin reuşitele lui Curtuiuş, Jianu, Andronic şi C. Gheorghe. Următorul meci al tricolorilor mici se va disputa la 5 septembrie, impotriva Austriei.

ITALIA. AS Roma, echipă la care este legitimat romănul Adrian Piţ, l-a transferat de la Real Madrid pe internaţionalul brazilian Cicinho. Acesta a semnat un contract pe cinci ani, suma transferului fiind de 9 milioane de euro. In vărstă de 27 de ani, Cicinho a căştigat Cupa Mondială a cluburilor cu Sao Paulo, Cupa Confederaţiilor cu naţionala Braziliei, ambele in 2005, şi titlul de campion al Spaniei cu Real Madrid, in 2007.

×
Subiecte în articol: sport