x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

03 Sep 2007   •   00:00

ATLETISM. In ultima zi a CM de la Osaka, Lidia Şimon a ocupat locul 5 in proba de maraton, fiind cronometrată in 2 ore, 31 de minute şi 26 de secunde, cel mai bun rezultat al său din acest an. Alina Gherasim s-a clasat pe locul 28, iar Luminiţa Talpoş şi Nuţa Olaru au abandonat, astfel că echipa Romăniei nu a punctat in clasamentul Cupei Mondiale. La săritura in inălţime, Miruna Măţăoanu a ocupat locul 13.

Â

ITALIA. Inter Milano a dispus cu scorul de 2-0, in deplasare, pe Empoli, in etapa a doua din Il Calico. La invingători, Cristi Chivu a fost rezervă şi a intrat pe teren in minutul 75, la scorul de 1-0, in locul lui Maxwell.

BASCHET. Echipa masculină a Romăniei a invins la Sibiu, cu scorul de 64-54, reprezentativa Irlandei, intr-un meci contănd pentru Grupa A, Divizia B a CE. Cel mai bun marcator al formaţiei noastre a fost Virgil Stănescu, autor a 12 puncte. In clasamentul grupei, Romănia este neinvinsă după 5 meciuri. Următoarea partidă se va disputa la 5 septembrie, in deplasare, cu Elveţia.

UCRAINA. In etapa a 8-a a campionatului Ucrainei, Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a invins cu 4-1, pe teren propriu, pe Arsenal Kiev, in timp ce Dinamo Kiev, cu Tiberiu Ghioane integralist, a dispus acasă, cu 2-0, de FC Harkov. In clasament conduce Şahtior, cu 22 de puncte, urmată de Dnepr Dnepropetrovsk cu 19 puncte (un meci mai puţin disputat) şi de Dinamo Kiev cu 15 puncte.

HANDBAL. Echipa masculină HCM Constanţa s-a calificat in grupele Ligii Campionilor, in urma dublei victorii, 31-26 şi 32-22, obţinută in turul preliminar in faţa formaţiei belgiene KV Sasja. Ambele meciuri s-au disputat la Constanţa. Echipa antrenată de Lucian Răşniţă va evolua in Grupa B a Ligii, alături de THW Kiel (Germania), deţinătoarea trofeului, Montpellier (Franţa) şi Hammarby (Suedia).

GIMNASTICĂ. In ziua inaugurală a CM de la Stuttgart, Romănia a ocupat locul 2 in prima grupă de calificare pentru finala concursului feminin pe echipe. Fetele noastre au acumulat 239,875 puncte, fiind devansate de China, cu 241,175 puncte. Echipele clasate pe primele 8 locuri vor concura in finală, iar primele12 vor obţine calificarea la JO de la Beijing. Steliana Nistor conduce in clasamentul ptrovizoriu pentru calificarea in finala la individual compus, iar Sandra Izbaşa este a treia.

TENIS. Rusoaica Maria Şarapova a fost eliminată in turul 3 al US Open şi nu va putea să-şi apere titlul cucerit anul trecut. Ea a fost invinsă cu 6-4, 1-6, 6-2 de către poloneza de 18 ani Agnieszka Radwanska. In aceeaşi fază au părăsit competiţia alte două favorite. Nadia Petrova (Rusia) a cedat in faţa jucătoarei Agnes Szayay (Ungaria), scor 6-4, 6-4, iar Nicole Vaidisova (Cehia) a fost invinsă de Shahar Peer (Israel) cu 6-4, 3-6, 7-6.

×
Subiecte în articol: sport