x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

30 Sep 2006   •   00:00
FRANTA. Selectionerul Raymond Domenech a convocat opt jucatori de la Olympique Lyon pentru meciurile din preliminariile Euro 2008 cu Scotia si cu Insulele Feroe. Cei opt fotbalisti sunt: portarul Gregory Coupet, fundasii Eric Abidal, Francois Clerc, mijlocasii Alou Diarra, Jeremy Toulalan, atacantii Florent Malouda, Sidney Govou si Sylvain Wiltord. Astfel, Lyon si-a batut propriul record de sapte jucatori convocati pentru o actiune la prima reprezentativa.

ACCIDENTARE. Atacantul echipei Schalke 04, Gerald Asamoah, va fi indisponibil sase luni din cauza unei duble fracturi de tibie si peroneu, suferita in timpul meciului cu Nancy din turul 1 al Cupei UEFA. Scos de pe teren pe o targa dupa un fault dur al unui adversar, Asamoah a fost transportat la spital, unde a fost operat la piciorul stang, in noaptea de joi spre vineri. Schalke a fost eliminata din Cupa UEFA in urma infrangerii, 1-3, din meciul cu Nancy. In prima mansa, nemtii castigasera cu 1-0.

FC NATIONAL. Presedintele Constantin Iacov a precizat ca obiectivul echipei ramane clasarea pe pozitiile 1-6. In acest moment, "bancarii" ocupa locul 14 cu sase infrangeri in primele noua etape. Altfel, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis ieri ca cele doua cazuri ale fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun sa fie trimise spre rejudecare Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF. Initial, cei doi au fost declarati jucatori liberi, insa gruparea bancara sustine ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in anul 2007.

TRANSFER. Atacantul brazilian Romario, in varsta de 40 de ani, va evolua in cinci meciuri, patru oficiale si unul amical, la formatia australiana Adelaide United. Romario, campion mondial cu Brazilia in 1994, se va alatura noului sau club la finalul campionatului Statelor Unite, el fiind legitimat in prezent la gruparea Miami FC.

CICLISM. Rutierul american Floyd Landis, depistat pozitiv cu testosteron la un control efectuat in vara la Turul Frantei, a fost externat din spitalul din California, unde a fost operat pentru aplicarea unei proteze la soldul drept. Floyd Landis, a carui recuperare va dura circa o luna si jumatate, ar putea reveni pe bicicleta la aproximativ doua saptamani dupa aceasta perioada.

CUPA DAVIS. Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Frantei, Guy Forget, considera ca formatia franceza a avut noroc la tragerea la sorti de la Roma. "Daca ne uitam la ce echipe am fi putut intalni, tragerea la sorti n-a fost prea rea pentru noi. In plus, este randul nostru sa jucam pe teren propriu, iar acesta este cu adevarat un avantaj. Romania este totusi o echipa periculoasa, pentru ca nu exista formatii slabe la acest nivel. Trebuie sa-i luam in serios pe romani, daca vrem sa trecem de primul tur", a spus Guy Forget.

×
Subiecte în articol: sport