x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Ian 2008   •   00:00

13 ianuarie 2008 Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea a învins, vineri seară, cu scorul de 32-21 (10-12), formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, în ultimul meci al grupei D preliminare a Ligii Campionilor.

HANDBAL: Oltchim a încheiat triumfal

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea a învins, vineri seară, cu scorul de 32-21 (10-12), formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, în ultimul meci al grupei D preliminare a Ligii Campionilor. Elevele lui Gheorghe Tadici au încheiat pe locul 1, cu maximum de puncte, 12. În fiecare din cele şase meciuri disputate în grupă, cu Podgorica, Viborg şi Ferencvaros, Oltchim a marcat peste 30 de goluri.

 

“U” CRAIOVA: Costea, chemat la naţională

Atacantul oltean Florin Costea  va fi convocat în premieră la echipa naţională a României pentru partida amicală cu reprezentativa Israelului, care va avea loc la 6 februarie, la Tel Aviv. “Acum doi ani, când am semnat cu Universitatea, nu mă aşteptam ca într-un timp atât de scurt să ajung la echipa naţională, mai ales că eu nu am fost nici la loturile de juniori”, a declarat vineri jucătorul, vizibil emoţionat.

 

UTA: Miu şi-a reziliat contractul

Directorul executiv arădean Paul Cazan a ajuns vineri la o înţelegere cu fundaşul Iulian Miu asupra rezilierii contractului dintre jucător şi UTA. Cu toate că înţelegerea era până în 2010, Miu a acceptat să plece de la echipă în schimbul achitării restanţei pe luna noiembrie, de aproximativ 6.000 de euro.

Ex-stelistul Iulian Miu a fost adus la UTA la începutul sezonului, acesta având cel mai mare contract din echipă, de 129.000 de euro pe an.

  

TENIS: Niculescu, pe tabloul principal

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a acces pe tabloul principal de simplu feminin la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. În cel de-al treilea tur al calificărilor, Niculescu a învins-o pe rusoaica Ekaterina Bychkova, cu scorul de 6-1, 7-5, urmând ca sportiva din România să joace în primul act al Open-ului de la antipozi cu sportiva  franceză Camille Pin.

 

SCOŢIA: Marius Niculae, jucătorul lunii

Conform BBC, atacantul român al lui Inverness, Marius Niculae, a fost desemnat jucătorul lunii decembrie în campionatul Scoţiei, după ce a reuşit să marcheze patru goluri în finalul anului. “Săgeată” crede că evoluţiile sale la Inverness l-au reapropiat de echipa naţională a României: “Dacă voi juca bine şi voi înscrie în continuare, voi intra în calcule pentru meciurile amicale. Visul meu este să joc la Euro-2008”.

 

ATLETISM: Închisoare pentru Marion Jones

Atleta americană Marion Jones a fost condamnată vineri, la New York, la şase luni de închisoare, deoarece a minţit instanţa în privinţa folosirii substanţelor dopante. În vârstă de 32 de ani, Jones a câştigat trei medalii de aur şi două de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, dar IAAF a decis suspendarea atletei pentru doi ani, începând de la 8 octombrie, şi a recomandat CIO retragerea medaliilor sale olimpice.

×
Subiecte în articol: sport