x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Mar 2008   •   00:00

SCRIMĂ. Ana Maria Brânză a câştigat etapa de Cupă Mondială la spadă de la Sankt Petersburg, &icir

SCRIMĂ. Ana Maria Brânză a câştigat etapa de Cupă Mondială la spadă de la Sankt Petersburg, în finala căreia a învins-o cu 15-14 pe Maureen Nisima (Franţa). La floretă feminin, Cristina Stahl a ocupat locul al treilea, iar în concursul pe echipe la aceeaşi armă România s-a clasat pe locul 11.

 

RECORDURI. Etapa a 22-a a Ligii 1 a stabilit două recorduri negative pentru actuala ediţie de campionat. În cele nouă partide au fost marcate doar 10 goluri şi au fost acordate 55 de cartonaşe galbene. Precedentele recorduri erau de 13 goluri (etapa a 15-a) şi 53 de cartonaşe galbene (etapa a 21-a).

 

ATLETISM. Cea de-a 12-a ediţie a Campionatelor Mondiale în sală au luat sfârşit la Valencia fără ca sportivii români să reuşească să urce pe podium. În ultima zi, Angela Moroşanu a ocupat locul 5 la 400 de metri, pe aceeaşi poziţie s-a clasat şi ştafeta feminină de 4x400 de metri, iar Liliana Popescu a sosit a şasea la 1.500 de metri. După Europenele indoor şi Mondialele în aer liber de anul trecut, aceasta este a treia competiţie la rând la care România nu a obţinut nici o medalie, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată până acum.  

 

TENIS. Edina Gallovits se menţine pe locul 64 în clasamentul WTA, fiind cea mai bine clasată dintre jucătoarele din România. Raluca Olaru a coborât două poziţii şi se află pe locul 77, iar Sorana Cârstea şi-a păstrat locul 88. În ierarhia ATP, Victor Hănescu ocupă locul 71, iar Andrei Pavel se află pe locul 92, cei doi jucători înregistrând căderi de trei, respectiv patru poziţii. La dublu, în “top 100” se află doar Andrei Pavel, pe locul 28.

 

SPANIA. Danezul Michael Laudrup, antrenorul echipei spaniole Getafe, la care joacă şi internaţionalul român Cosmin Contra, l-ar putea înlocui din vară pe Avram Grant pe banca tehnică a formaţiei londoneze Chelsea. Presa insulară scrie că Laudrup are un atu în faptul că şeful departamentului de scouting de la Chelsea este tot un danez, Frank Arnesen, cei doi fiind buni prieteni. Getafe este revelaţia actualei ediţii a Cupei UEFA, fiind aproape de o calificare în sferturi, la debutul în competiţiile europene.

 

POLO. Turneul preolimpic de la Oradea a fost câştigat de Germania, care a învins în finală, cu 10-9, după prelungiri, echipa Italiei. În finala mică, Grecia a dispus de Canada cu 13-4. Cele patru echipe au obţinut calificarea la JO de la Beijing. România, care a irosit ocazia de a fi prezentă la o nouă Olimpiadă după 12 ani, a ocupat locul 5. În ultimul meci, tricolorii au dispus de Rusia cu 10-9.

 

HANDBAL. Pivotul Marian Cozma , de la echipa ungară Veszprem, a fost convocat de antrenorul Aihan Omer la echipa naţională pentru Cupa Pannonia, care se va desfăşura în zilele de 21-23 martie la Miskolc. Cozma, care a jucat ultima oară pentru România anul trecut, a pus astfel capăt speculaţiilor potrivit cărora ar urma să evolueze în naţionala Ungariei.

×
Subiecte în articol: sport locul