x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Mar 2008   •   00:00
Info

17 martie 2008: După 40 de ani, cunoscuta trupă Harlem Globetrotters a revenit în România, unde va susţine o serie de patru spectacole în compania unei echipe alcătuite tot din jucători americani, care o însoţeşte de obicei în turnee

BASCHET. După 40 de ani, cunoscuta trupă Harlem Globetrotters (foto) a revenit în România, unde va susţine o serie de patru spectacole în compania unei echipe alcătuite tot din jucători americani, care o însoţeşte de obicei în turnee. Primul show va avea loc în această seară (ora 20:00), la Sala Polivalentă din Bucureşti, după care vor urma spectacole la Sibiu (18 martie), Cluj (19 martie) şi Timişoara (20 martie). Pentru demonstraţia de la Bucureşti cererea de bilete depăşeşte capacitatea sălii, astfel că organizatorii, Federaţia Română de Baschet şi Fundaţia Phoenix, au mai scos la vânzare 200 de tichete suplimentare. “Globetrotters se află în turnee de 82 de ani, rupând bariere şi făcând istorie. Suntem onoraţi să revenim în România şi să ajutăm la promovarea baschetului în această ţară”, a declarat antrenorul Barry Hardy.

 

TENIS. Raluca Ioana Olaru a fost eliminată în turul secund al probei individuale feminine din cadrul turneului de Masters Series de la Indian Wells, dotat cu premii de 2,1 milioane de dolari. Ea a cedat în trei seturi, 6-1, 5-7, 6-0, în faţa favoritei numărul 1, Ana Ivanovici (Serbia). Pe tabloul masculin, Victor Hănescu îl va întâlni în turul doi pe Fernando Verdasco (Spania).

 

HANDBAL. Echipa feminină Oltchim Rm. Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă în ultimul meci a învins, acasă, cu 32-27 formaţia ETO Gyor (Ungaria). În celălalt meci, de care depindea soarta Oltchimului, Lada Togliatti (Rusia) a dispus cu 28-27 de FC Nürnberg (Germania). În penultimul act s-au calificat echipele din Gyor şi din Togliatti. În Cupa Cupelor, Rulmentul Braşov a dispus de Krim Ljubljana (Slovenia) cu 27-25, după ce a câştigat şi în tur, 29-27. În schimb, “U” Jolidon Cluj a fost eliminată de către Podravka Koprivnica (Croaţia), aceasta din urmă impunându-se în cel de-al doilea meci cu 38-31, după ce în prima manşă studentele învinseseră cu 33-27. “A fost hoţie pe faţă. Dacă se juca cinstit, eram în semifinale”, a declarat jucătoarea Carmen Amariei (foto). La masculin, în Challenge Cup, Poli Izometal Timişoara a fost învinsă acasă de Benfica Lisabona, scor 22-21, după ce portughezii câştigaseră şi în tur, cu 32-22. Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinale va avea loc mâine, la Viena. Pe lângă Rulmentul Braşov, în urne se vor mai afla echi­pele UCM Reşiţa (masculin) şi Dunărea Brăila (feminin), ambele în Challenge Cup.

 

VOLEI. Echipa feminină Ştiinţa Bacău  a ocupat locul 4 la turneul Final Four al Challenge Cup, după ce a fost învinsă în finala mică de către formaţia germană SC Dresdner, scor 1-3, pe seturi 20-25, 22-25, 25-22, 18-25. În semifinale, Ştiinţa cedase tot cu 1-3 (21-25, 25-20, 21-25, 17-25) în faţa echipei italiene Infoplus Minetti Imola.

×
Subiecte în articol: sport