x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

04 Aug 2008   •   00:00

4 august 2008:Jucatoarea sirba de tenis Jelena Jankovici va deveni, la data de 11 august, liderul clasamentului WTA, ierarhie mondiala in care ii va lua locul compatrioatei sale Ana Ivanovici.

STRANIERI. Dinamo Kiev, cu Tiberiu Ghioane pe teren doar în repriza secundă, a suferit prima înfrîngere în ediţia 2008/2009 a campionatului Ucrainei, scor 1-2, pe teren propriu, cu Metalist Harkov, în etapa a treia.  Ghioane a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 46. În Rusia, mijlocaşul Florin Şoavă a fost integralist la formaţia FC Himki în meciul încheiat la egalitate, scor 1-1, sîmbătă, pe teren propriu, cu Dinamo Moscova, în etapa a XVI-a. Atacantul român de la VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a marcat sîmbătă două goluri în ultimul meci amical dinaintea startului sezonului 2008/2009, pe care formaţia sa l-a cîştigat cu 5-2 împotriva divizionarei secunde FC St. Pauli. Marica a fost trimis pe teren din primul minut al întîlnirii şi a făcut pereche în atac cu Mario Gomez. Românul a reuşit să marcheze golurile doi şi trei, dar a fost înlocuit, în minutul 66, cu Daniel Ljuboja.


FRANŢA. Girondins Bordeaux a cîştigat sîmbătă Supercupa Franţei, după ce a învins cu scorul de 5-4, după executarea loviturilor de departajare, campioana Olympique Lyon, într-un meci disputat pe Stadionul Chaban-Delmas. După 90 de minute, scorul a rămas 0-0 şi s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Pentru Girondins Bordeaux, cîştigătoarea Cupei Franţei în sezonul 2007/2008, au marcat Fernando, Wendel, Gourcuff, Jurietti, Diawara, în timp ce Cavenaghi şi Bellion au ratat. Olympique Lyon a punctat prin Benzema, Bodmer, Kallstrom şi Toulalan, iar Govou, Grosso şi Cris au ratat.


TENIS. Jucătoarea sîrbă de tenis Jelena Jankovici (foto) va deveni, la data de 11 august, liderul clasamentului WTA, ierarhie mondială în care îi va lua locul compatrioatei sale Ana Ivanovici. Potrivit WTA, sportiva în vîrstă de 23 de ani va deveni a 18-a jucătoare clasată pe primul loc din 1975 pînă în prezent şi a patra din acest an, după Justine Henin, Maria Şarapova şi Ana Ivanovici. Jankovici a cîştigat şase titluri, dintre care unul în acest sezon, la Roma. “Încă de cînd eram mică visam să devin numărul unu mondial”, a declarat Jelena Jankovici. Jucătoarea sîrbă ar fi putut ajunge de astăzi, 4 august, pe primul loc în clasamentul mondial, ca urmare a eliminării Anei Ivanovici în turul trei de la turneul de la Montreal, însă şi ea a ieşit din competiţie în faza sferturilor de finală.


HANDBAL. Echipa naţională masculină Under 20 a României a încheiat pe locul 6 Campionatul European găzduit de Bucureşti şi Braşov. În partida pentru locurile 5-6, România a pierdut sîmbătă, scor 30-34, în faţa Spaniei. Finala mare a competiţiei s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei, între Danemarca şi Germania. Marile favorite ale turneului, Franţa şi Suedia, au evoluat doar în finala mică.

×
Subiecte în articol: sport