x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

19 Sep 2008   •   00:00

19 septembrie 2008



ITALIA
Internaţionalul român Nicolae Dică a înscris primul gol pentru Catania, într-un meci oficial, în partida cîştigată cu scorul de 4-0 în faţa lui Padova, în prima manşă din turul 4 a Cupei Italiei. Integralist, Dică a înscris în minutul 24. Dacă va reuşi calificarea, Catania va întîlni în următoarea fază pe Juventus Torino. În aceeaşi competiţie, fostul dinamovist Cosmin Moţi a debutat pentru Siena în meciul cu Empoli, scor 0-2, fiind folosit pe întreaga durată a partidei. Retururile sînt programate la 2 octombrie.

BULGARIA
Gruparea de primă divizie Botev Plovdiv a fost penalizată cu trei puncte de federaţia bulgară, după ce suporterii au afişat un mesaj rasist în timpul partidei cu Levski Sofia. În acelaşi timp, Botev va plăti şi o amendă de 27.000 de euro, urmînd a juca un meci fără spectatori, sezonul trecut mai evoluînd trei partide fără suporteri, pentru acte de huliganism. Forul de conducere de la Sofia este la prima măsură de acest gen pentru incidente rasiste.

HANDBAL
Conducătorul de joc al echipei naţionale feminine, Valeria Beşe, va fi indisponibilă cel puţin trei luni, după ce, miercuri, a suferit o intervenţie chirurgicală la o clinică din Kiel. Handbalista de la Oltchim Rm. Vîlcea s-a accidentat în partida amicală cu Lada Togliati, fiind diagnosticată cu ruptură de menisc. La 25 octombrie, Beşe se va întoarce în Germania, pentru o altă operaţie, la umăr. "Sper că ne vom putea baza pe ea în cel mai scurt timp", a declarat "vicele" lui Oltchim, Petre Berbecaru.

U CRAIOVA
Căpitanul Dorel Stoica i-a luat apărarea patronului Adrian Mititelu în conflictul acestuia cu o parte a galeriei, totul plecînd de la partida cu Dinamo, cînd finanţatorul oltenilor a cerut oficialilor dinamovişti să interzică accesul suporterilor craioveni în Ştefan cel Mare. "Nu este bine ce se întîmplă. Noi avem nevoie de fani, dar să nu înjure patronul, nu mi se pare normal asta. Adrian Mititelu a făcut multe pentru echipă, iar la meciul cu Dinamo au fost alte interese. Sper să se rezolve cît mai repede această problemă", a declarat Stoica.


PANDURII

Antrenorul formaţiei Pandurii Tîrgu-Jiu, Eugen Neagoe, a declarat că elevii săi vor juca sub presiune meciurile din următoarele patru etape, după ce conducerea a fixat ca obiectiv obţinerea a nouă puncte. "Este normal să fie presiune asupra jucătorilor şi asupra mea, dar nu este nici o noutate. Nu mi-aş fi dorit să jucăm sub presiune, dar noi sîntem cei mai vinovaţi pentru ce se întîmplă la echipă. Am ajuns iarăşi în situaţia ca orice meci să fie ca o finală pentru noi. Campionatul este la început, dar dacă vor mai trece cîteva etape şi nu vom acumula puncte, atunci vom avea mari probleme”, a declarat Neagoe.

FC ARGEŞ
Fotbalistul ivorian Omar Faye a semnat un contract valabil pentru cinci sezoane cu gruparea FC Argeş. Jucătorul a mai evoluat în Elveţia, la Bellinzona şi Grasshopper Zürich, şi în Israel, la Nazaret. Faye va face vizita medicală la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti, iar apoi contractul va fi înregistrat la LPF. "Avem nevoie de un mijlocaş la acoperire şi sper că Omar Faye îl va înlocui cu brio pe Monel Cârstoiu”, a declarat antrenorul Ionuţ Badea. Tehnicianul speră ca echipa sa să cîştige meciul cu Gloria Buzău, din cadrul etapei a 8-a a Ligii I: "Vrem să continuăm drumul bun pe care ne aflăm şi să obţinem a treia victorie consecutivă în campionat”.

CONFLICT
Patru oficiali ai clubului ceh Sparta Praga şi patru bodyguarzi au fost atacaţi de aproximativ 20 de persoane necunoscute miercuri seară, la Zagreb. Atacatorii purtau cagule şi erau înarmaţi cu bîte de baseball. Mai mulţi membri ai delegaţiei au suferit răni uşoare şi au primit îngrijiri medicale. Oficialii grupării pragheze se aflau în capitala Croaţiei pentru meciul de Cupa UEFA contra echipei Dinamo Zagreb. Atmosfera din jurul partidei se anunţase tensionată, după ce "nucleul dur” al suporterilor Spartei şi-a arătat simpatia pentru fostul conducător al sîrbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, şi pentru generalul Ratko Mladici, acuzaţi de crime de război împotriva croaţilor.

ŞAH
Marea maestră rusă Aleksandra Kosteniuk este noua campioană mondială la şah. În finala campionatului mondial de la Nalcik, Rusia, Kosteniuk a întrecut-o cu scorul de 2,5-1,5 puncte pe Hou Yifan, din China, revelaţia competiţiei, mare maestră la doar 14 ani. Kosteniuk a cîştigat prima partidă din cele patru programate, următoarele trei fiind remize. Campionatul s-a desfăşurat în sistem eliminatoriu, la start fiind înscrise 64 de participante. Rusoaica, în vîrstă de 24 de ani, preia titlul de la o altă chinezoaică, Xu Yuhua. De altfel, în ultimii ani, China a dominat întrecerea, Kosteniuk fiind prima şahistă din Rusia campioană mondială din 1962 încoace.

×
Subiecte în articol: sport