x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

24 Sep 2008   •   00:00

24 septembrie 2008



FLORIN AXINIA - Accident vascular
Florin Axinia (34 de ani), fost jucător al formaţiilor Ceahlăul Piatra-Neamţ şi FC Naţional, a suferit ieri un accident vascular şi a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi. Axinia a fost diagnosticat cu anevrism hemoragic. "Chiar dacă diagnosticul sună tulburător, să ştiţi că nu este nimic grav. Pacientul are o hemoragie pe creier, cel mai probabil din cauza unei malformaţii din naştere", a declarat medicul Wanda Pop. Fostul atacant, care are 292 de meciuri în prima ligă şi 83 de goluri înscrise, este în momentul de faţă antrenor în cadrul LPS Piatra-Neamţ.

ITALIA - Revine Adi Mutu
Adrian Mutu va reveni pe teren astăzi în meciul pe care Fiorentina îl va disputa cu Lazio Roma, în etapa a IV-a din Serie A. Românul nu a evoluat în partida cu Bologna, de duminică, fiind menajat de antrenorul Cesare Prandelli. Mutu l-ar putea avea drept adversar pe Radu Ştefan, care ar putea fi titular la Lazio.

CM 2010 - S-a născut Zakumi
Mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal din 2010 din Africa de Sud este un leopard cu coama verde, numit Zakumi, care şi-a făcut prima apariţie publică luni seara într-o emisiune televizată. Leopardul este unul dintre animalele sălbatice aflate în rezervaţiile naturale din Africa de Sud, iar numele mascotei este format din ZA, acronimul Africii de Sud în afrikaans şi "kumi" care înseamnă zece. "Zakumi reprezintă poporul, geografia şi spiritul Africii de Sud şi chiar esenţa Cupei Mondiale", a spus secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

BULGARIA - Meciuri trucate
Vicepreşedintele agenţiei guvernamentale pentru sport, Ivan Leko, a fost arestat ieri în biroul său, fiind acuzat că a făcut presiune pentru a manipula unele rezultate din campionatul de fotbal al Bulgariei, ediţia 2007-2008. Parchetul a formulat o acuzaţie similară săptămâna trecută şi împotriva preşedintelui comisiei de arbitri din cadrul Uniunii Bulgare de Fotbal, Borislav Alexandrov.

×
Subiecte în articol: sport