x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

19 Iun 2006   •   00:00
POLO. Nationala Romaniei s-a clasat pe pozitia a sasea la Campionatul European de la Budapesta. In meciul pentru locurile 5-6, echipa antrenata de Vlad Hagiu a pierdut cu 4-7 in fata Italiei, golurile tricolorilor fiind marcate de Andrei Iosep (2), Cosmin Radu si George Georgescu. In urma acestui rezultat, Romania a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Australia, unde merg direct doar primele cinci clasate la CE.

POLONIA. Portarul Emilian Dolha a semnat un contract pe cinci sezoane cu Wisla Cracovia, echipa antrenata de Dan Petrescu. "Am ales Wisla pentru ca este o noua provocare. A contat foarte mult si faptul ca aici este antrenor Dan Petrescu, cu care am mai lucrat si la Rapid. Nu ma tem de concurenta, pentru ca aceasta este foarte importanta. Dan Petrescu m-a avertizat inca de la primele discutii ca va trebui sa lupt pentru postul de titular. Am avut oferte si din Romania, dar am vrut sa schimb totul, chiar si aerul", a spus Dolha pentru site-ul oficial al gruparii poloneze. Portarul s-a aflat sub contract cu Rapid pana la finalul acestui sezon, insa nu a mai jucat la prima echipa din toamna lui 2005.

CANOTAJ. Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei, format din Eniko Barabas, Georgeta Craciun, Camelia Lupascu, Ana Maria Apachitei, Rodica Florea, Ioana Papuc, Elena Serban, Simona Strambeschi si Rodica Anghel, a ocupat primul loc la Poznan, in cea de-a doua etapa a Cupei Mondiale la canotaj. Sportivele din Romania, care au fost cronometrate cu timpul 6:04:22, au devansat China si Marea Britanie. De asemenea, echipajul masculin de 8+1 al tarii noastre s-a clasat pe locul trei la Poznan, cu timpul 5:25:12, fiind devansat de Australia si Belarus.

INTERTOTO. Farul Constanta a terminat la egalitate, in deplasare, scor 2-2, prima mansa a confruntarii cu Pobeda Prilep, din turul intai al Cupei UEFA Intertoto. Golurile elevilor lui Momcilo Vukotici au fost marcate de Farmache (’13) si Liviu Mihai (’61), in timp ce pentru macedoneni au inscris Stojkovic (’56) si Tancevski (’71). Returul jocului cu Pobeda Prilep se va disputa duminica viitoare, la Constanta, de la ora 19:00. Invingatoarea din aceasta dubla mansa va intalni in turul al doilea al competitiei echipa bulgara Lokomotiv Plovdiv.

×
Subiecte în articol: sport