x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

10 Dec 2005   •   00:00

Adrian Mutu vrea sa cumpere FC Arges

Internationalul roman Adrian Mutu este dipus sa investeasca un milion de euro la FC Arges, aceasta fiind suma ceruta pentru achizitionarea a 51% din actiunile gruparii pitestene. "Vreau sa cumpar pachetul majoritar. E vorba de clubul care m-a lansat in fotbal si de pe urma caruia am ajuns aici, adica sa am acesti bani. Daca ei ma vor, eu ii ajut cu mare placere", a declarat Mutu. De cumpararea clubului mai sunt interesati Gigi Netoiu si Gigi Becali, dar oficialii pitesteni au declarat ca ar prefera o persoana din oras. (Andrei Nicolescu)

ITALIA. Inter si AC Milan se lupta pentru transferul lui Cristian Chivu de la AS Roma, a anuntat agentia Calcimercato. Sursa citata noteaza ca meciul din Serie A dintre cele doua echipe, programat maine, are un corespondent si pe piata transferurilor, Inter si Milan fiind interesate de achizitionarea romanului, dar si a coechipierului sau, atacantul Antonio Cassano. Chivu a fost considerat de presa din Peninsula drept unul dintre cei mai buni jucatori ai Romei in partida castigata, in deplasare, 3-0 cu Napoli, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei Italiei.

DISTINCTIE. Dupa ce a primit in acest an Balonul de Aur, Ronaldinho a castigat si trofeul FIFA World Player, care ii va fi inmanat pe 19 decembrie, la Zürich, a anuntat cotidianul spaniol Mundo Deportivo. Sursa citata mentionata noteaza ca Ronaldinho a fost urmat in clasamentul FIFA de coechipierul sau de la FC Barcelona, Samuel Eto’o, si de englezul Frank Lampard, de la Chelsea. Ronaldinho va primi trofeul FIFA World Player pentru al doilea an consecutiv, performanta reusita pana acum doar de Ronaldo, in 1996 si 1997.

POLONIA. Directorul sportiv al lui Wisla Cracovia, Grzegorz Mielcarski, a declarat ca antrenorul Dan Petrescu va avea sansa sa realizeze in Polonia mai mult decat la fosta sa echipa, Sportul Studentesc. "Sportul este o grupare mica si multe lucruri l-au impiedicat sa evolueze, sa obtina performante. Aici va avea aceasta sansa, nu ma tem sa risc. Cred ca Wisla va arata altfel in Europa datorita lui. Am vorbit cu Dan mai mult de cinci ore, filozofia lui despre munca si fotbal m-a incantat", a spus Mielcarski pe site-ul oficial al clubului.

ANGLIA. Antrenorul lui PSV Eindhoven si al nationalei Australiei, Guus Hiddink, este favorit pentru a-l inlocui pe Alex Ferguson la carma lui Manchester United, a scris cotidianul The Sun. Ferguson, al carui contract expira la vara, este foarte probabil sa paraseasca pe Manchester, care nu a reusit, dupa o pauza de 20 de ani, sa se califice in primavara europeana. The Sun sustine ca oficialii gruparii engleze au luat deja in discutie aducerea lui Hiddink, considerat unul dintre cei mai buni antrenori din lume dupa ce a condus echipa Coreii de Sud in semifinalele CM-2002 si a calificat nationala Australiei pentru prima oara dupa 32 de ani la un turneu final al CM.
×
Subiecte în articol: sport