x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

12 Sep 2005   •   00:00

Radoi nu va fi convocat nici cu Finlanda

Intr-o interventie telefonica pe care a avut-o sambata, pentru postul de radio Total Sport FM (92,7 MHz), selectionerul Victor Piturca a declarat ca stelistul Mirel Radoi (foto) nu va fi convocat nici pentru ultimul meci pe care nationala Romaniei il va disputa in preliminariile CM 2006, la 8 octombrie, la Helsinki, contra Finlandei. "Nu e nevoie de astfel de exemple la echipa nationala si acest lucru s-a putut observa chiar la meciul cu Cehia, cand nu l-am convocat. Atitudinea lui nu poate fi trecuta cu vederea atat de usor", a declarat Piturca.

HANDBAL. Sambata au avut loc meciurile din prima etapa a Ligii Nationale de handbal masculin. In derby-ul rundei, Steaua a invins clar pe Minaur Baia Mare, cu 34-28. Iata rezultatele complete: Romvag Caracal - UCM Resita 31-34, HCM Constanta - "U" Cluj 46-18, Uztel Ploiesti - Dinamo Brasov 28-25, Pandurii Tg. Jiu - CSM Leonardo Oradea 31-18. Dinamo Baumit s-a calificat sambata in grupele Ligii Campionilor, desi a pierdut, la Buzau, cu 35-36, meciul cu Besiktas Istanbul. La feminin, campioana Roma-niei, Silcotub Zalau, a castigat si mansa a doua a intalnirii din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, pe terenul elvetiencelor de la Otmar St. Gallen. Romancele isi vor disputa accederea in grupe contra norvegiencelor de la Byasen Trondheim.

F1. Finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) a castigat ieri Marele Premiu al Belgiei, a 16-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, circuitul de la Spa. El a fost urmat de liderul clasamentului mondial, spaniolul Fernando Alonso (Renault), iar pozitia a 3-a i-a revenit lui Jenson Button (BAR-Honda). Pe locul 4 s-a clasat australianul Mark Webber (Williams-BMW), pe 5 brazilianul Rubens Barichello (Ferrari), iar pe 6 a terminat canadianul Jacques Villeneuve (Sauber-Petronas). Locurile 7 si 8 au revenit germanului Ralf Schumacher (Toyota), respectiv portughezului Tiago Monteiro (Jordan). Campionul mondial en-titre, Michael Schumacher (Ferrari), a abandonat in turul 14.

STRANIERI. Mijlocasul Bogdan Patrascu a marcat un gol pentru echipa sa, Piacenza, in meciul castigat la Vicenza, 3-1, in etapa a 4-a din Serie B. In divizia secunda din Belgia, veteranul ex-rapidist Georgica Vamesu a punctat pentru KFC Dessel, dar echipa sa a pierdut acasa, 2-4, cu KMSK Deinze. In Elvetia, Mihai Tararache si Iulian Filipescu au fost titulari in partida pe care FC Zürich a castigat-o cu 2-0 pe terenul lui Yverdon. Pompiliu Stoica a fost si el titular la FC Moscova, in jocul de la Vladikavkaz, cu Alania. Cosmin Barcauan si Florin Soava au jucat 90 de minute pentru rusii de la Krilia Sovietov Samara in meciul pierdut acasa, 0-1, cu Torpedo Moscova. Costel Galca a fost si el integralist la Almeria, in partida terminata 2-2, in deplasare, la Alicante. In divizia secunda din Germania, Laurentiu Reghecampf a fost titular la Alemannia Aachen, care a invins cu 4-0, acasa, pe Saarbrucken.

JUDO. Luptatorul roman Claudiu Bastea a ocupat locul 5, la categoria 73 de kilograme, in cadrul Campionatelor Mondiale de judo din Egipt. Bastea a fost invins de spaniolul Kiyoshi Uematsu, care a obtinut, in urma acestui rezultat, medalia de bronz. Campion mondial al categoriei a devenit ungurul Akos Braun.
×
Subiecte în articol: sport