x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info Mondial

Info Mondial

07 Iun 2006   •   00:00

Olanda - Nigel De Jong, trecut pe lista

FIFA a aprobat ieri cererea selectionerului Olandei, Marco van Basten, prin care fotbalistul lui Hamburger SV, Nigel de Jong, sa fie trecut pe lista fotbalistilor care pot fi convocati in ultimul moment pentru a inlocui eventualii accidentati. De altfel, lovit destul de tare in meciul amical cu Australia, 1-1, Wesley Sneijders este primul fotbalist care ar putea parasi Portocala Mecanica. In ceea ce priveste forma aratata in pregatiri de Olanda, se pare ca fosta si viitoarea adversara a Romaniei in preliminarii nu se gaseste in cea mai fericita perioada, presa batava acuzand din plin jocul echipei nationale. "Un singur gol contra Australiei, si acela marcat de Van Nistelrooy, din penalty! In rest, nimic, cu numai cateva zile inaintea Cupei Mondiale."

Brazilia - Ronaldo are basici

Schimbat la pauza meciului amical cu Noua Zeelanda, 4-0, disputat sambata, atacantul brazilian Ronaldo ar putea lipsi in prima partida pe care campioana mondiala o va disputa la CM, din cauza unei infectii la picior, provocata de rosaturi mai vechi de la ghetele de fotbal. Desi a marcat primul gol contra Noii Zeelande, Ronaldo n-a mai rezistat durerilor si a solicitat schimbarea, cei mai apreciati jucatori ai sud-americanilor fiind Kaka, Ronaldinho si Cafu. La polul opus s-a situat Lucio, a carui titularizare repetata este contestata vehement de presa si de suporteri.

Italia - Marcati de scandalul din tara

Dupa ce Procuratura italiana a extins cercetarile scandalului legat de trucarea meciurilor si asupra lui AC Milan, fotbalistii din lotul antrenat de Marcelo Lippi sunt prabusiti. Desi nu s-au dat nume, se pare ca nu mai putin de opt internationali urmeaza sa fie audiati dupa terminarea CM, aceasta veste bulversand efectiv lotul italienilor. "Promit ca, in ciuda acestui scandal, vom face un Mondial mare! Suntem bine montati, iar jucatorii sunt puternici si au depasit toate problemele", a spus Lippi, care a fost insa contrazis la unison de ziaristii prezenti in Germania. Corespondentul La Stampa a sintetizat simplu: "Totti va juca nerefacut la Mondial, Del Piero este iesit total din forma, iar ceilalti sunt ametiti".
×
Subiecte în articol: sport