x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport 10 iulie 2007

Info sport 10 iulie 2007

10 Iul 2007   •   00:00

Roger Federer e rege pe iarbă

Turneul de la Wimbledon a fost căştigat de elveţianul Roger Federer (foto), care l-a invins in finală, cu 7-6, 4-6, 7-6, 2-6, 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal, performanţă care i-a adus un cec de 700.000 de lire sterline. Federer a egalat recordul de cinci victorii consecutive obţinute pe iarba londoneză de suedezul Bjorn Borg, care a triumfat in anii 1976-1980. Cel mai titrat campion la Wimbledon rămăne insă Pete Sampars (SUA), cu şapte victorii.

Bernd Schuster a semnat pe trei ani cu Real Madrid

Tehnicianul german Bernd Schuster, prezentat ieri ca antrenor principal al lui Real Madrid, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea iberică. "Este o zi foarte fericită pentru mine. O mare şansă. Sunt sigur că totul va merge perfect", a declarat fostul internaţional german.

ANCHETĂ. Fosta conducere a clubului FC Bihor este cercetată pentru efectuarea unor transferuri ilegale in perioada decembrie 2005-ianuarie 2006, in atenţia poliţiei aflăndu-se fostul preşedinte Alexandru Sătăreanu, actualul vicepreşedinte Ludovic Şandor şi impresarul Ionel Codoban. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi obţinut ilegal aproximativ două milioane de lei, bani viraţi in contul unei societăţi administrate de unul dintre suspecţi. Printre jucătorii care au fost transferaţi in acest fel se numără Cosmin Vătcă, Daniel Stan, Ramses Gado, Sebastian Sfărlea şi Dorin Mihuţ. (Teodora Ivan)

FARUL. Aflată in turneu de pregătire in Austria, Farul Constanţa a intălnit formaţia a doua a echipei Red Bull Salzburg, pe care a invins-o cu 3-1. Pentru Farul au inscris Gerlem, de două ori, şi Mendy.

Â

ATLETISM. Nicoleta Grasu a căştigat proba de aruncare a discului din cadrul reuniunii de la Padova, fiind inregistrată cu performanţa de 63,11 m. Pe locurile următoare

s-au clasat chinezoaicele Aimin Song şi Ma Xuejun, cu 62,64 m, respectiv 61,24 m.

Â

COPA AMERICA. Echipele Argentinei şi Mexicului sunt ultimele două semifinaliste la Copa America, turneu găzduit de Venezuela. In sferturile de finală, Argentina a invins Peru cu 4-0, prin golurile marcate de Riquelme (2), Messi (foto centru) şi Mascherano, iar Mexic a dispus de Paraguay cu 6-0, punctele invingătorilor fiind inscrise de Castillo (2), Torrado, Arce, Blanco şi Bravo. Semifinalele programează meciurile Brazilia - Uruguay (astăzi) şi Argentina - Mexic (măine).

Â

TENIS. Deşi a fost eliminată in primul tur al turneului de la Wimbledon, Edina Gallovits a urcat un loc in clasamentul WTA, situăndu-se pe poziţia

a 72-a. Intre primele 100 de jucătoare ale lumii se află şi Raluca Olaru, care ocupă locul 78. La masculin, Andrei Pavel se află pe locul 89 in ierarhia ATP, fiind cel mai bine clasat dintre tenismenii romăni.Â

×
Subiecte în articol: sport