x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info Sport 24 septembrie 2007

Info Sport 24 septembrie 2007

de Jurnalul National    |    24 Sep 2007   •   00:00

Intr-un meci contănd pentru grupa A a Cupei Mondiale, Anglia, deţinătoarea trofeului, a invins Samoa cu scorul de 44-22, asigurăndu-şi calificarea in sferturile de finală.

HALTERE. Valeriu Calancea a ocupat locul 4 la categoria 85 kg, la Campionatele Mondiale de la Chiang Mai (Thailanda), cu un total de 367 kg. El s-a clasat pe aceeaşi poziţie şi la stilul smuls, cu 201 kg, pierzănd medalia de bronz la căntar, in faţa cubanezului Valladares, care a ridicat aceeaşi greutate, dar a fost mai uşor la căntar. Dacă ar fi repetat performanţa de la Europenele de la Strasbourg, din primăvară, cănd a devenit campion continental cu 373 kg, Calancea ar fi cucerit medalia de argint la total.

RUGBY. Intr-un meci contănd pentru grupa A a Cupei Mondiale, Anglia, deţinătoarea trofeului, a invins Samoa cu scorul de 44-22, asigurăndu-şi calificarea in sferturile de finală. Eroul meciului a fost Jonny Wilkinson (foto), care a marcat 24 de puncte din trei transformări, două dropgoluri şi patru lovituri de pedeapsă. Englezul a urcat pe locul doi intr-un clasament all-time al punctelor inscrise la Cupa Mondială (206), inaintea sa aflăndu-se doar scoţianul Gavin Hastings, cu 227 de puncte. Intr-un alt meci, Argentina a dispus de Namibia cu 63-3, in grupa D, fiind şi ea calificată in sferturile de finală ale competiţiei.

ATLETISM. In prima zi a Finalei Mondiale IAAF de la Stuttgart, Cristina Casandra s-a clasat pe locul al treilea in proba de 3.000 m obstacole, fiind cronometrată in 9 minute, 36 de secunde şi 38 de sutimi. Victoria a revenit kenyencei Eunice Jepkorir, care a fost mai rapidă cu o secundă şi 35 de sutimi de secundă. Pentru această performanţă, Casandra a fost premiată cu 12.000 de dolari.

CANOTAJ. Romănia a cucerit o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la CE de la Poznan, care s-au incheiat ieri. Aurul a fost obţinut in proba feminină de 8+1, de echipajul alcătuit din Rodica Şerban, Viorica Susanu, Simona Muşat, Ana Maria Apachiţei, Aurica Bărăscu, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi Elena Nedelcu. La patru văsle, Ionelia Neacşu, Eniko Barabaş, Camelia Lupaşcu şi Roxana Cogianu au luat argintul, iar la dublu rame Adelina Cojocariu şi Nicoleta Albu au cucerit bronzul.

UCRAINA. Mijlocaşul Tiberiu Ghioane a fost integralist la Dinamo Kiev, in meciul pe care aceasta l-a căştigat cu scorul de 4-1, in deplasare, in faţa formaţiei Tavria Simferopol, in etapa a 10-a a campionatului Ucrainei. El a pasat decisiv la primul gol al formaţiei din Kiev, inscris de Milevski in minutul 43. Dinamo se află pe locul 3 al clasamentului, cu 21 de puncte, fiind precedată de Şahtior Doneţk (25 p) şi Dnepr Dnepropetrovsk (22 p), ambele avănd insă un meci mai puţin disputat.

AUTO. Echipajul Titi Aur/Anton Avram a căştigat Raliul Avram Iancu, penultima etapă a Campionatului Naţional, locurile următoare fiind ocupate de Dan Gărtofan /Adrian Berghea şi Daniel Ungur /Petru Jucan. Liderul clasamentului general, Bogdan Marişca, a abandonat in proba specială şase, din cauza unor probleme la radiator.

SCOŢIA. Cu Marius Niculae titular, Inverness a obţinut prima victorie in campionat, 2-1 cu Hearts, pe teren propriu, dar continuă să rămănă pe ultimul loc in Scoţia, după disputarea a 7 etape. Atacantul romăn a fost inlocuit in minutul 85 cu Brewster, cel care a inscris golul victoriei in minutul 90.

×
Subiecte în articol: sport