x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport 5 septembrie 2007

Info sport 5 septembrie 2007

05 Sep 2007   •   00:00

Odonkor l-a inlocuit pe Tasci

Federaţia germană a anunţat că mijlocaşul echipei VfB Stuttgart Serdard Tasci, accidentat la aductori, a fost inlocuit din lotul echipei naţionale cu David Odonkor. Astfel, Tasci va absenta atăt la meciul oficial al "panzerelor" de sămbătă, din preliminariile CE, cu Ţara Galilor, căt şi in meciul amical cu Romănia, care se va disputa la 12 septembrie, la Koln. Odonkor, de la Betis Sevilla, revine la lot tot după o accidentare.

Dinamo joacă pe "Naţional" dacă intră in grupele UEFA

Dacă trece de Elfsborg şi se califică in grupele Cupei UEFA, Dinamo se mută pe Stadionul Naţional. "In grupele UEFA sunt reglementări ca in grupele Ligii Campionilor. Dinamo nu poate evolua pe stadionul propriu", a spus Viorel Duru, şeful departamentului licenţiere din FRF.

POLI IAŞI. După ce finanţatorul Ioan Zapodeanu l-a criticat pe Ionuţ Popa (foto) la finele partidei cu Farul, scor 1-1, preşedintele ieşenilor, Sorin Boca, i-a luat apărarea tehnicianului. "Acele declaraţii au fost făcute la supărare. Am discutat pe această temă, dănsul este supărat in continuare pentru evoluţia echipei. Are dreptate, dar nu se pune problema schimbării antrenorului", a declarat oficialul ieşenilor. De asemenea, jucătorii nu vor fi amendaţi. "Se amendează singuri. Dacă nu fac cinci puncte in cinci meciuri, nu-şi primesc banii", a mai adăugat Boca.

LICITAŢIE. Mingea cu care fostul internaţional brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele" a inscris golul cu numărul 1.000 va fi scoasă la licitaţie de omul de afaceri Roberto Justus. Acesta a cumpărat balonul la o altă licitaţie, care a avut loc cu doi ani in urmă, contra sumei de 30.000 de dolari. Justus a anunţat că toate beneficiile vor fi donate unei organizaţii umanitare. "Pele" a inscris golul 1.000 la data de 19 noiembrie 1969, intr-o partidă FC Santos - Vasco da Gama.

UTA. Principalul finanţator al grupării arădene, Florin Sandu, este de părere că unii jucători duc o viaţă nesportivă şi chiar merg in restaurante inaintea meciurilor din Liga 1. Prima victimă este Daniel Chiriţă, exclus din lot pe termen nelimitat. "Pănă nu işi va băga minţile in cap, va rămăne suspendat. Inainte de meciul cu Poli Timişoara se afla intr-un local din oraş. Mai sunt şi alţii care procedează la fel, se ştiu ei", a declarat Sandu. El a mai adăugat: "Are şi Lăcătuş vină, le-a permis anumitor jucători să vină mahmuri la antrenament. De exemplu, in dimineaţa meciului cu Mioveniul, Vasiljevici nu mai nimerea butonul interfonului".

POLO. Echipa naţională de polo a Romăniei a invins in al treilea joc din cadrul turneului de calificare la JO de la Beijing, care se dispută la Bratislava. Elevii lui Vlad Hagiu au dispus de naţionala Rusiei, 11-7, după ce in primele două partide "tricolorii" au trecut de Macedonia, 14-9, şi au cedat in faţa Germaniei, 7-10. Romănia, care a acumulat şase puncte in cadrul Grupei A, va intălni astăzi echipa Slovaciei.

"U" CLUJ. Mijlocaşul echipei clujene, armeanul Romik Haciatrian, a fost convocat la naţionala ţării sale pentru cele două partide amicale, cu Cipru şi cu Malta. De asemenea, un alt component al lotului "şepcilor roşii", Milan Jovanovici, va face parte din lotul reprezentativei Muntenegrului, pentru meciul cu Suedia, din 12 septembrie.

HANDBAL. Intr-un meci din cadrul etapei a II-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, campioana ţării, Oltchim Rm. Vălcea, a invins in deplasare, scor 31-26, echipa Tomis Constanţa. "Diferenţa de valoare s-a văzut, deşi nouă ne-au lipsit unele jucătoare de bază. Ne interesa doar victoria şi ne-am atins scopul", a declarat antrenorul vălcencelor, Gheorghe Tadici. La răndul său, tehnicianul lui Tomis, Dumitru Muşi, a precizat: "La scorul de 11-8 pentru noi se putea realiza o minune, dar au intervenit arbitrii, care au schimbat regulile. Totuşi, pot spune că am pierdut in faţa lotului naţional".

×
Subiecte în articol: sport