x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport 6 septembrie 2007

Info sport 6 septembrie 2007

06 Sep 2007   •   00:00

Lehmann nu va evolua cu Romănia

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a anunţat că titularul postului de portar, Jens Lehmann, nu va evolua in partida amicală cu Romănia, programată la 12 septembrie, la Köln. In schimb, Low il va folosi pe echipierul lui Arsenal Londra, care revine după o accidentare, sămbătă, in meciul cu Ţara Galilor, din preliminariile CE. In jocul cu "tricolorii", titular va fi Hildebrand, portarul Valenciei, in timp ce Enke va fi utilizat după pauză.

Ronaldinho a primit cetăţenie spaniolă şi e comunitar

Jucătorul lui FC Barcelona, Ronaldinho, nu mai este jucător extracomunitar, primind ieri cetăţenia spaniolă după ce a jurat sub Constituţie in faţa unui judecător din oraşul Gava. Astfel, din etapa viitoare, cu Athletic Bilbao, "Dinţosul" va deveni jucător comunitar.

ITALIA. Adrian Mutu se află pe locul 3 in topul celor mai buni stranieri din Serie A, intocmit pe baza notelor acordate de principalele publicaţii italiene, cu o medalie de 6,97. "Are un talent extraordinar. Dacă va pune pasiune şi va fi disciplinat, ar putea ajunge unul dintre cei mai mari jucători", a declarat fostul antrenor Arrigo Sacchi.

PREMIU. Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial la Formula 1, a căştigat premiul "Prinţul de Asturia" pentru sport. Germanul a primit 16 voturi, cu două 4 mai multe decăt tenismenii Rafael Nadal şi Roger Federer. Premiul este acordat de Fundaţia Prinţul de Asturia, care este patronată de moştenitorul tronului Spaniei, Felipe de Bourbon.

TENIS. Spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, a fost eliminat in optimile de finală de la US Open, fiind invins cu 6-7, 6-4, 7-6, 6-2 de către compatriotul său David Ferrer. Pe tabloul feminin, Justine Henin (Belgia) a invins cu 7-6, 6-1 pe Serena Williams (SUA) şi va juca in semifinale cu invingătoarea din meciul Jelena Jankovic (Serbia) - Venus Williams (SUA). La junioare, Simona Halep a dispus cu 6-4, 4-6, 6-3 de Tyra Calderwood (Australia), calificăndu-se in optimi.

FRF. UEFA va distribui 43,2 milioane de euro din profitul obţinut in Liga Campionilor ca plăţi de solidaritate către cele mai bine clasate ligi din Europa. Ţările care au avut echipe in grupele Ligii vor incasa in total 36 de milioane de euro, FRF urmănd să primească 642.000 de euro. Suma cea mai mare, 6,5 milioane de euro, va reveni federaţiei engleze.

SPANIA. Samuel Eto’o a fost externat din clinica unde a fost operat la picior, medicii estimănd că va fi indisponibil intre două şi trei luni. Camerunezul de la Barcelona s-a accidentat in timpul meciului amical cu Inter Milano (5-0), contănd pentru trofeul Joan Gamper, cănd a suferit o ruptură parţială de tendon.

×
Subiecte în articol: sport