x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inga Babakova şi Dalton Grant vin la Grand Prix-ul Monica Iagăr

Inga Babakova şi Dalton Grant vin la Grand Prix-ul Monica Iagăr

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Feb 2009   •   00:00
Inga Babakova şi Dalton Grant vin la Grand Prix-ul Monica Iagăr

A patra ediţie a Grand-Prix-ului Monica Iagăr, concurs internaţional indoor de săritură în înălţime, programat pe 28 februarie în Sala Rapid din Capitală, se va bucura de prezenţa unor invitaţi de marcă precum ucraineanca Inga Babakova şi englezul Dalton Grant.



La competiţie, dotată cu premii de 30.000 euro, vor participa 20 de atleţi, 10 fete şi 10 băieţi. Intrarea spectatorilor este liberă. Inga Babakova este medaliată cu aur la CM 1999 şi cu argint la CM 1997 şi 2001, în timp ce Dalton Grant este campion european indoor în 1994 şi al Jocurilor Commonwealth în 1998. Organizatorii vor aduce un omagiu Iolandei Balaş, dublă campioană olimpică şi simbol al performanţei sportive româneşti.

Grand-Prix-ul Monica Iagăr este unicul concurs atletic privat din România, cotat ca al 3-lea eveniment de acest gen în Europa. Monica Iagăr, dublă campioană europeană în sală şi în aer liber în 1998, deţine şi acum recordurile naţionale la săritura în înălţime. Ea s-a retras în 2006, când a pus bazele acestui concurs de Grand-Prix care îi poartă numele.

×
Subiecte în articol: sport