x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inter, noapte magică

Inter, noapte magică

de Delia Gomoescu    |    22 Apr 2010   •   00:00
Inter, noapte magică
Sursa foto: /Reuters

Milanezii au câştigat cu 3-1 pe "San Siro" în faţa Barcelonei, în prima manşă a semifinalelor. Totul se va decide însă săptămâna viitoare, pe "Camp Nou".

Ridicaţi în slăvi după sfertul cu Arsenal, "extratereştrii" au fost aduşi cu picioarele pe pământ de Inter. Plimbarea cu autocarul l-a Milano nu le-a priit băieţilor lui Guardiola, care au plecat învinşi de pe "San Siro", 1-3, deşi au deschis scorul prin Pedro în minutul 19. Sneijder ('30), Maicon ('48) şi Milito ('61) au adus însă victoria trupei lui Mourinho.

Tehnicianul portughez ştie însă că returul de pe "Camp Nou" va fi infernal: "La Barcelona se poate întâmpla orice. Putem câştiga. Putem pierde, dar ne putem califica. Şi putem pierde şi să fim eliminaţi. Luni am spus că şansele sunt 50-50. Astăzi spun acelaşi lucru". Antrenorul "nerazzurrilor" l-a aruncat pe Chivu în luptă abia în minutul 73.

Gazzetta dello Sport a notat evoluţia românului cu 6,5: "Chivu a intrat pe partea stângă a defensivei Interului. A intervenit fără frică la baloanele pe sus, semn că a trecut peste accidentarea la cap". Dacă presa italiană a jubilat, mass-media iberică a avut reacţii diverse. Madrilenii de la "Marca" au recunoscut superioritatea milanezilor titrând: "Mou i-a dat o lecţie lui Pep" sau "Barca a căzut în capcana Interului."

În schimb, "Sport" a sărit la gâtul arbitrului Benquerenca. "Furt italienesc" a titrat cotidianul catalan, acuzându-l pe portughez că nu a fluierat ofsaid la golul lui Milito, dar şi că a refuzat un penalty Barcelonei.

 

Balotelli, bila neagră
Mario Balotelli a stricat bucuria "nerazzurrilor". Atacantul Interului, care a intrat în joc în minutul 75, şi-a aruncat tricoul pe gazon la finalul meciului, apoi a fugit spre vestiare fără să bage pe nimeni în seamă. Reacţia jucătorului a fost determinată de insultele venite din partea fanilor. Suporterii au considerat că Balotelli nu depune prea mult efort, aşa că n-au ezitat să-l taxeze.

Iar Mourinho a fost de partea tifosilor: "Sunt dezamăgit de Balotelli. Vreau ca fanii să fie alături de toţi jucătorii. Însă îi înţeleg, pentru că au văzut acelaşi lucru ca şi mine. Echipa a dat totul, Milito şi Pandev au ieşit cu crampe, Chivu şi Stankovici, care au intrat în repriza a doua, au dat totul. Şi apoi l-au văzut pe Mario... Jucătorii au ieşit «morţi» de pe teren, chiar şi eu, care nu am jucat. Însă nu şi el...".

×
Subiecte în articol: sport