x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intram in razboi cu "Frunza de Artar"

Intram in razboi cu "Frunza de Artar"

21 Sep 2004   •   00:00

Echipa Romaniei a aparut ieri pentru prima oara in formatie completa inaintea intalnirii de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala, programata intre 24 si 26 septembrie la Arenele BNR din Capitala.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Capitanul-nejucator, Adrian Marcu si antrenorul Florin Segarceanu i-au inclus in lotul largit pe Andrei Pavel, Victor Hanescu, Victor Ionita, Florin Mergea, Gabriel Moraru si Gabriel Trifu. Tragerea la sorti a meciurilor este programata pentru joi dimineata, la ora 11:00. ECHIPA. In acest moment, conform lui Adrian Marcu, meciurile de simplu vor fi abordate de Andrei Pavel si Victor Hanescu, in vreme ce echipa de dublu va fi formata de Victor Ionita si Florin Mergea. Suspect la un moment dat de hernie de disc, liderul echipei, Andrei Pavel, va fi apt de joc pana vineri, cand sunt programate primele doua meciuri de simplu. "Mi-a fost teama sa nu fie vorba despre o hernie de disc. Dupa ultimul test cu rezonanta magnetica a reiesit doar o deplasare mica de disc, care s-a soldat cu o apasare pe nervi si o infectie lombara. Ieri (n.r. duminica) am jucat primele doua seturi in care am si servit, n-am resimtit dureri, dar sper ca pana vineri sa fiu refacut complet", a declarat Andrei.

ADVERSARI. Canadienii au sosit duminica la Bucuresti, dar fara liderul echipei, Daniel Nestor, care a ajuns abia ieri, la ora 13:45. Acesta are in palmares 36 de titluri ATP, toate la dublu. De altfel, Nestor este in acest moment numarul 1 mondial al ierarhiei de dublu. Ceilalti trei jucatori au o valoare mediocra. Frank Dancevici (20 de ani, nici un titlu, locul 207 ATP la simplu), Simon Larose (26 de ani, nici un titlu, locul 299) si Frederic Niemeyer (28 de ani, nici un titlu, locul 223). Capitanul-nejucator este Martin Laurendeau. Desi evolueaza de 80 de ani in Cupa Davis, canadienii nu au reusit nici un rezultat cu adevarat important, iar suprafata de zgura le este complet nefamiliara.

OPTIMISM

In frunte cu capitanul-nejucator, Adrian Marcu si antrenorul Florin Segarceanu (foto), romanii sunt foarte increzatori in victoria contra Canadei. "Avand in vedere ca sortii ne-au oferit un adversar pe care il putem invinge, speram sa ne mentinem in Grupa Mondiala. Avem o echipa mai valoroasa ca a lor si cu ajutorul publicului cred ca noi vom termina invingatori", a opinat Marcu. "Sper ca toata lumea sa fie apta de joc vineri si cred ca suntem favoriti", l-a sustinut Segarceanu. Liderul echipei, Andrei Pavel, s-a situat si el pe aceeasi lungime de unda: "Suntem favoriti la simplu, iar la dublu ei il au pe numarul 1 din lume. Oricum, e mai bine ca il au pe cel mai valoros la dublu, decat asa cum s-a intamplat anul trecut, cand elvetienii il aveau pe liderul mondial la simplu. Ne bazam pe meciurile de simplu si, daca vom face 2-0 dupa prima zi, cred ca vom iesi invingatori".

Sabau si Tecau, forfait

Convocati vineri pentru a se alatura lotului largit al echipei Romaniei, Razvan Sabau si Horia Tecau au refuzat sa se prezinte la antrenamente.

Capitanul-nejucator Adrian Marcu a dezvaluit ca ambii au primit propunerea de a face parte din echipa. Vicepresedintele Federatiei de Tenis, Dumitru Haradau, a tinut si el sa completeze: "Nici macar nu au dat vreun semn de viata, iar faptul ca nu te prezinti la antrenamente este o chestiune destul de grava".

SITUATIE. Situatia nou creata este mult mai complicata decat pare la prima vedere, deoarece Horia Tecau reprezenta o solutie viabila pentru meciul de dublu, el facand un cuplu sudat cu colegul sau de generatie, Florin Mergea. In aceste conditii, cei doi antrenori se vad nevoiti sa mizeze pe perechea Mergea-Ionita, avand in vedere ca, mai mult ca sigur, Andrei Pavel va fi menajat pentru a putea juca la nivel maxim in cele doua zile cu mecuri de simplu.

CALM. Cel care a lansat atacurile dure la adresa "vechii garzi" de la conducerea FR Tenis, Victor Hanescu, a parut ieri ca a uitat cuvintele dure de la finalul meciului pierdut in sferturile de finala ale BCR Open Romania. El a parut concentrat total la intalnirea cu Canada, desi luase in calcul si un eventual boicot al meciului: "Niciodata nu poti sa spui ca un meci de Cupa Davis va fi usor. Canadienii au o echipa solida si trebuie tratati cu seriozitate, desi toata lumea spune ca sunt mai slabi", a declarat jucatorul numarul 2 al echipei noastre.

BILETE. Intalnirea Romania - Canada va debuta vineri, la ora 11:00, cu cele doua meciuri de simplu succedandu-se pe arena central. Sambata, de la ora 13:00, va avea loc meciul de dublu, iar duminica la ora 11:00 vor avea loc ultimele jocuri de simplu. Biletele pentru cele trei zile costa 200.000 de lei.

ILIE NASTASE NU COMENTEAZA

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, nu a dorit sa comenteze prea mult acuzele lui Victor Hanescu, facand un apel pentru ca echipa sa se poata pregati in liniste. "Hanescu a spus acele vorbe dupa un meci pierdut, la suparare. Banii care au venit la federatie i-am bagat tot in tenis, dar nu putem sa le facem pe toate deodata. Am investit in juniori si rezultatele se vad. Avem cei mai buni juniori la categoria 13-14 ani. Recunosc, sunt probleme la Centrul National, dar daca domnul Hanescu doreste sa faca pregatire fizica poate merge la Dinu Pescariu, care are o baza moderna si nu cred ca l-ar refuza". Nastase a cerut ca aceste probleme sa fie analizate si dezbatute in amanunt dupa incheierea intalnirii cu Canada. "Nu e acum momentul potrivit!", a conchis fostul numar 1 mondial.
×
Subiecte în articol: sport dublu simplu