x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Invitaţie la televizor

Invitaţie la televizor

de Mihai Igirosanu    |    18 Oct 2007   •   00:00
Invitaţie la televizor
Sursa foto: Christian Silva/

In frunte cu căpitanul Cristian Chivu, jucătorii echipei naţionale au ţinut să replice articolelor stupide apărute in presa bulgară, după ce Adrian Mutu a spus că ar vrea Olanda calificată la Euro 2008.

LUXEMBURG - ROMÃ...NIA - Tricolorii au răspuns atacurilor presei bulgare

In frunte cu căpitanul Cristian Chivu, jucătorii echipei naţionale au ţinut să replice articolelor stupide apărute in presa bulgară, după ce Adrian Mutu a spus că ar vrea Olanda calificată la Euro 2008.

Declaraţia lui Mutu, oferită imediat după victoria de la Constanţa, "aş vrea ca Olanda să se califice, pentru că sunt mai civilizaţi", a stărnit reacţii dure in presa de la Sofia. In afară de preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi de selecţionerul Victor Piţurcă, care au preferat să ignore atacurile din Bulgaria, mai ales că acestea nu au venit din partea oficialilor, antrenorilor sau jucătorilor.

Â

IRONICI. Dacă selecţionerul şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, i-au ignorat pe vecinii de la sud de Dunăre, căpitanul reprezentativei Romăniei, Cristian Chivu, a declarat: "Am făcut un blat in Albania, am făcut blat şi cu Olanda, am făcut numai blaturi pănă acum, sper să reuşim să facem blaturi şi să măncăm tortul la final. Cel mai bine este că noi o să măncăm mămăligă la Euro, iar ei o să mănănce in faţa televizorului", a declarat Chivu. La răndul său, fundaşul stănga Răzvan Raţ a reacţionat: "Atăt timp căt avem cinci puncte peste ei şi suntem aproape calificaţi, ei fiind aproape de a se uita la televizor vara viitoare, nu are nici o importanţă ce spun". In fine, stoperul Gabriel Tamaş a spus: "Pe bulgari ii doare că ne calificăm noi şi ei nu. Vom trage linie la final şi le vom face cu măna". Rugat să comenteze faptul că presa bulgară a susţinut că meciul Romănia - Olanda ar fi fost blat, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat: "Intr-adevăr, sunt bolnavi, ii doare faptul că suntem pe primul loc şi ei au şanse minime de calificare".

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Roşu revine

Mijlocaşul lui Recreativo Huelva, Laurenţiu Roşu (foto), a primit ieri o veste bună din partea medicilor spanioli: "Dacă nu se intămplă ceva neprevăzut voi reintra inainte de Crăciun. Incă nu sunt bine, dar, totuşi, există o evoluţie faţă de săptămănile trecute. Cănd nu te antrenezi cu echipa, cazi in deznădejde, aşa că acum continui să mă recuperez", a declarat jucătorul operat la genunchi la sfărşitul sezonului trecut.

Probleme

Selecţionerul Olandei, Marco Van Basten, a avut mari probleme de lot in vederea meciului de aseară contra Sloveniei. Heitinga a acuzat dureri la gleznă şi era incert, iar Mathijsen, Van Bronckhorst şi Van Nistelrooy au fost suspendaţi. Lista indisponibililor s-a mărit o dată cu accidentarea lui Nigel De Jong. Van Basten şi staff-ul medical au căzut de acord că e mai bine ca fundaşul lui Aston Villa să nu forţeze. Tehnicianul batav l-a chemat de urgenţă pe Orlando Engelaar, mijlocaş de la Twente. Engelaar s-a declarat surprins de decizia lui Van Basten: "Sincer, nu mă aşteptam ca telefonul meu să sune. Am fost surprins, dar acum voi incerca să profit la maximum de această oportunitate. Poate voi apuca şi eu căteva minute pe teren. Ar fi ceva cu adevărat fantastic".

×
Subiecte în articol: sport