x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ioan Ovidiu Sabău: Pe 25 ianuarie Contra trebuie să se prezinte la echipă!

Ioan Ovidiu Sabău: Pe 25 ianuarie Contra trebuie să se prezinte la echipă!

16 Ian 2010   •   00:00

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îl aşteaptă pe Cosmin Contra să se alăture în data de 25 ianuarie grupării bănăţene, fiind convins că împrumutul de la clubul spaniol Getafe se va realiza.



"Am avut discuţii cu Cosmin Contra, dar nu ştiu la ce nivel de discuţii este cu cei din conducere. Din câte ştiu eu, am vorbit cu el că ar fi bine ca din data de 25 să vină la echipă, pentru a-şi crea nişte relaţii de joc cu ceilalţi. Eu sunt convins că acest împrumut se va perfecta, va veni la noi şi va fi un jucător important pentru echipa noastră", a spus Sabău.

Tehnicianul a precizat că îi va lua în cantonamentul din Antalya şi pe fraţii Artiom şi Arman Karamyan, chiar dacă aceştia se află în negocieri cu oficialii clubului pentru prelungirea acordului cu FC Timişoara. "Nu ştiu exact care e situaţia fraţilor Karamyan, dar eu i-am pus pe listă pentru a veni cu noi în Antalya. Oricum, noi nu suntem la mâna lor. Deocamdată sunt jucătorii noştri, între timp au mai fost nişte discuţii, iar acum, probabil, analizează şi ei. Eu nu vreau ca ei să piardă pregătirea în cazul în care se vor hotărî să rămână în continuare la Timişoara. O echipă care vrea să câştige campionatul nu trebuie să aibă niciun jucător care să nu poată fi înlocuit. Sigur, îl aveam pe Gigel Bucur, omul nostru de gol, care ar putea pleca, dar noi nu trebuie să depindem numai de el", a adăugat Ioan Ovidiu Sabău, citat de Mediafax.

Antrenorul echipei FC Timişoara a afirmat că jucătorii aduşi în această perioadă la gruparea bănăţeană, Pablo Vazquez şi Tiago Costa, sunt de luptă şi foarte ambiţioşi: "Pablo Vazquez este nepregătit pentru că din 2 decembrie nu a mai făcut nimic, dar cred că, după discuţia pe care am avut-o cu el, este un jucător de careu, dârz şi de luptă. Este bun şi la finalizare, pentru că în fiecare an a înscis multe goluri. Trebuie să am mare grijă şi răbdare cu el, pentru că îi are nevoie de cel puţin două săptămâni de acomodare. Tiago este şi el un jucător de luptă şi foarte ambiţios în tot ceea ce face. După prima perioadă de pregătire vom mai trage o linie, vom analiza şi vom vedea cine va rămâne sau dacă va mai pleca cineva".

Sabău a mai declarat că este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie pentru returul Ligii I. "Sunt mulţumit, valoarea lotului a crescut, avem concurenţă pe fiecare post. Oricum, la sfârşitul turului am arătat o formă bună şi am fost o echipă matură cu mai multă încredere. Am crescut de la meci la meci şi am acumulat o experienţă foarte utilă în Europa League. Per total, cu mici excepţii, consider că am avut şase luni în care am obţinut multe satisfacţii împreună cu jucătorii şi cu conducerea. Suntem doar la jumătate şi va trebui să ne comportăm chiar mai bine în retur. Pentru a ne comporta bine în campionat cred că este foarte importantă această pregătire pe care o vom face în mare parte în Antalya", a spus tehnicianul.

În ceea ce-l priveşte pe atacantul senegalez Gueye Mansour, care a lipsit în turul campionatului din cauza unei accidentări, Sabău a precizat că îl va ajuta să capete cât mai multă încredere.

"Mansour îşi revine încet, încet, iar în primele două săptămâni va intra foarte greu şi cred că abia în a doua parte a pregătirii el va fi la un potenţial de aproximativ 60-70 la sută. L-am aşteptat foarte mult şi îi voi da încredere pentru că este un jucător foarte ambiţios care s-a pregătit foarte bine. Anul trecut, în vară şi-a dorit foarte mult să prindă echipa, iar acum îl văd tot timpul concentrat la maxim în tot ceea ce face", a afirmat antrenorul echipei FC Timişoara.

Sabău a adăugat că în returul Ligii I FC Timişoara se va baza pe un lot mai restrâns faţă de cel din sezonul trecut, echipa fiind angrenată într-o singură competiţie, după ce a fost eliminată din Liga Europa şi din Cupa României: "E posibil ca după primul cantonament să renunţăm la unu sau doi jucători. Ne-a mai rămas să ne luptăm doar în campionat şi trebuie să mă concentrez doar pe un nucleu de jucători. E greu să procedez ca şi în sezonul trecut, când aveam chiar 30 de jucători şi nici nu aveam loc în vestiar. Lotul va fi mai restrâns, de aproximativ 22 de jucători plus trei portari".

×
Subiecte în articol: sport