x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ionut Lupescu: „Acum sunt bacauan"

Ionut Lupescu: „Acum sunt bacauan"

14 Apr 2004   •   00:00
Ionut Lupescu: „Acum sunt bacauan"

Dinamo vine la Bacau pentru a juca o carte mare in lupta pentru castigarea titlului. Andone il va infrunta pe Lupescu, fostul sau coechipier din perioada de glorie a lui Dinamo.

Ioan Andone era capitanul echipei din Stefan cel Mare cand Mircea Lucescu i-a adus la echipa mare pe Lupescu si pe Raducioiu, doi dintre jucatorii care au devenit reprezentativi pentru Dinamo.

FRATELE. „Ando a fost pentru noi ca un frate mai mare", spunea Raducioiu. Mai mult, in toamna, dupa ce a absolvit scoala de antrenori de la Köln, Ionut Lupescu s-a antrenat alaturi de „cainii" condusi de Ando. „Am venit sa vizitez un vechi prieten", a spus atunci Lupescu.

RIVALI. Azi, pentru 90 de minute, prietenia dintre Andone si Lupescu va fi lasata deoparte, Bacaul si Dinamo avand mare nevoie de punctele puse in joc. „Ionut e prietenul meu, il cunosc de cand avea 17 ani si cred ca va fi un foarte bun antrenor, dar la Bacau trebuie sa invingem", a spus Ando. „Pentru mine este un meci ca oricare altul, deoarece in situatia noastra nu ne permitem sa pierdem puncte. Eu acum sunt antrenor la Bacau, deci sunt suta la suta bacauan. Sunt prieten cu Ando, cu Mihaescu, cu Mateut, dar fiecare va dori sa invinga. Bacaul are puterea de a bate orice echipa din Divizia A. M-a multumit rezultatul din Giulesti, pentru ca nu am castigat si am ratat mult. Sper ca in jocul cu Dinamo sa ne concentram mai bine in fata portii adverse", a declarat Lupescu.

Paul Andone


Sechelariu: „Batem cu 3-0 sau 5-2!"

Primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu, se arata increzator in sansele echipei sale in partida cu Dinamo. De altfel, edilul a anuntat inaintea jocurilor cu Rapid si Dinamo ca Bacaul va obtine 4 puncte. Unul a fost deja castigat in Giulesti. In mod normal, ar urma alte 3, contra lui Dinamo.

  • Jurnalul National: Cum vedeti meciul cu Dinamo?

    Dumitru Sechelariu: Nu accept alta varianta decat 1 solist. Ne-am facut un obicei din a bate pe Dinamo in ultimii trei ani, iar aceasta traditie ma face sa cred ca si acum vom obtine o victorie. Ba chiar cred ca va fi un succes de rasunet.

  • Va asteptati la o victorie clara?

    In ultimii ani am invins Dinamo cu 4-2 si cu 3-1. Acum imi doresc o victorie la scor a Bacaului. Un 3-0 sau un 5-2.

  • Vreti sa razbunati infrangerea usturatoare din tur?

    Normal ca ma deranjeaza scorul de 7-3 cu care am pierdut in Stefan cel Mare in tur si vreau revansa. Numai ca, si atunci, Bacaul a jucat fotbal, incercand sa castige. Dinamo a prins atunci o zi de exceptie, le-a intrat orice sut pe poarta, asta si datorita evolutiei slabe a portarului nostru Ignatescu.

  • Are Bacaul puterea de a invinge pe Dinamo?

    Eu cred ca prin venirea lui Ionut Lupescu la Bacau mentalitatea a inceput sa se schimbe. Aici, fotbalistii au o mentalitate provinciala, dar cand jucam cu echipele mari, se mobilizeaza mai bine. Am incredere in ei. In plus, vor avea din nou o prima speciala pentru victorie.

  • Vi s-a promis vreo premiere de la Steaua?

    Mi se pare jenant sa accepti bani de la altii. Nu agreez modul acesta de lucru al echipelor care se lupta pentru titlu. Trebuie sa invingem in primul rand pentru noi, iar pentru acest lucru jucatorii Bacaului vor fi premiati de mine. Ambitia mea este sa inving pe Steaua, pe Dinamo si pe Rapid, echipele mari ale campionatului.


    Dinamovistii de azi se confrunta cu dinamovistii de ieri

    Lasand la o parte faptul ca, prin anii ’60, actualul FCM se numea Dinamo Bacau, primind ordine de la Bucuresti prin intermediul Ministerului de Interne, partida din aceasta seara mentine, intr-un fel, „traditia". Concret, antrenorul principal al bacauanilor, Ionut Lupescu, si portarul Florin Prunea, sunt crescuti in ograda lui Dinamo, in timp ce „secundul" Gica Mihali s-a consacrat ca fotbalist tot in tricoul „alb-rosu". Daca profesionalismul „Kaiserului" este arhicunoscut, Prunea si Mihali au iesit pe usa din dos din „Groapa", dupa conflicte cu sefii clubului. Mai trebuie amintit faptul ca Lupescu si Prunea au fost coechipieri in „echipa de aur" dinamovista, condusa de Mircea Lucescu, cu actualul staff tehnic al „cainilor", Ioan Andone, Dorin Mateut si Iulian Mihaescu. (Daniel Stan)

  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo lupescu