x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Isteria "Rooney" - Englezii nu mai suporta asaltul ziaristilor

Isteria "Rooney" - Englezii nu mai suporta asaltul ziaristilor

de Dragos Stoica    |    08 Iun 2006   •   00:00
Isteria "Rooney" - Englezii nu mai suporta asaltul ziaristilor

Selectionerul Sven Goran Erikkson este iritat de interesul presei pentru starea de sanatate a fotbalistului de la Manchester United, spunand ca echipa nu are parte de liniste.

Corespondenta din Koln
Selectionerul Sven Goran Erikkson este iritat de interesul presei pentru starea de sanatate a fotbalistului de la Manchester United, spunand ca echipa nu are parte de liniste.

Joaca Rooney la Cupa Mondiala sau nu? Din data de 29 aprilie, de cand fotbalistul a suferit o fractura la doua metatarsiene de la picior, aceasta intrebare a devenit o problema de interes national in Anglia, avand loc dezbateri asupra sanselor fotbalistului de a reveni in timp util pe gazon.

PAPARAZZI. Zilnic, cantonamentul echipei Angliei de la Baden-Baden este asaltat de ziaristi si fotoreporteri care incearca sa obtina informatii si imagini legate de acest singur subiect. Pana la urma, insistenta si inspiratia unui fotoreporter au adus publicului o imagine datatoare de sperante, in care Rooney loveste mingea din foarfeca la un antrenament disputat la inceputul acestei saptamani. Desi suporterii au respirat usurati, lucrurile nu se lamurisera total ieri dupa-amiaza, cand Wayne Rooney urma sa faca o ultima tomografie care sa edifice asupra sanselor sale de joc la aceasta editie a turneului final. Daca totusi va juca, se pare ca nu va putea face acest lucru mai devreme de optimile competitiei. Potrivit specialistilor, cel mai bine ar fi ca Rooney sa nu joace deloc, pentru ca fotbalistul si-ar risca intreaga cariera in cazul unei recidive, iar vindecarea totala a unei asemenea accidentari dureaza cel putin 12 saptamani.

DERANJATI. Dincolo de isteria care a cuprins Anglia cu aceasta dilema, suedezul Erikkson a avertizat ca nu vrea sa mai vada ziaristi pana la conferinta oficiala de dinaintea primei partide, programata poimaine dupa-amiaza, contra Paraguayului. "Toti jucatorii sunt marcati de aceasta agitatie din jurul echipei. Nu ne putem pregati cum trebuie intr-o asemenea atmosfera. Aceasta problema privind «piciorul natiunii» ne afecteaza pe toti. Eu nu sunt doctor, dar simt ca Rooney va juca", a declarat selectionerul Angliei, marti. Totusi, Erikkson si-a luat deja masuri de prevedere. Daca Rooney nu va putea fi apt, va apela de urgenta la atacantul lui Totenham Hotspur, Jermain Defoe (23 de ani), care asteapta acasa cu bagajele facute.

PREVIZIUNE SUD-AMERICANA
Capitanul nationalei Paraguayului, Carlos Gamarra, crede ca Anglia va fi eliminata inca din faza grupelor. "Anglia are jucatori foarte buni, dar cred ca Suedia este echipa cea mai periculoasa din grupa B, pentru ca are experienta de partea sa. Paraguayul are o echipa mult mai puternica decat in trecut si vrem sa atingem sferturile de finala. Meciul nostru cu Anglia va fi foarte greu, insa daca vom juca inteligent, putem invinge", a declarat Gamarra. Capitanul Paraguayului are 106 selectii si a evoluat in toate minutele jucate de nationala sa la precedentele turnee finale, Franta ’98 si Coreea/ Japonia 2002.
×
Subiecte în articol: sport rooney